Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Руснаци на среща с кмета на Несебър по време на фестивала "Слънце - Радост - Красота"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:17 / 17.06.2009Коментари (0)594
©
„За нас фестивалът е една приказка, вълшебство, в което децата преживяват пълна гама от положителни емоции.Те идват тук запознават се със свои връстници, показват своите умения и талант в някое от изкуствата, показват труда си, който са полагали цяла година. Децата са изключително щастливи да участват в това голямо събитие. Благодаря ви!". С тези думи ръководителка на московска формация, се обърна към кмета на Несебър Николай Димитров на провелата се вчера среща между него и ръководителите на съставите участващи във фестивала „Слънце - Радост - Красота.

Градоначалникът, който откри срещата с поздрав по случай 10 годишния юбилей на фестивала и с пожелание за дълголетие и още по-големи успехи, получи множество сувенири в знак на признателност. Той, както и всички присъстващи чуха над 10-ина благодарвени слова от страните-участнички и се потопиха в свят от емоционални преживявания, свързани с фестивала, чрез две прекрасни стихотворения, специално посветени на международния детски форум. Срещата завърши с откриване на изложбата „10 години фестивал" на втория етаж на Конферентния център. Там присъстващите имаха възможност да разгледат множество снимкови моменти от предишни издания на международното детско събитие.

Вторият ден на фестивала беше наситен с множество конкурси, които стартираха едновременно на пет сцени: на пл. „Месамбрия", на Амфитеатъра, в старата Митрополия, в читалище „Яна Лъскова", както и в Конферентния център в стария Несебър. Тълпи от любители на сценичните изкуства бяха превзели пространството около площад „Месамбрия" и скрити под дебелите сенки на дърветата потропваха в такт с поредния характерен танц. Латвийски, украински, испански, гръцки, индийски танци бяха само част от атрактивната и пъстра програма там.

Старата Митрополия в същото време се огласяше от талантливи солисти на забавната песен, а на амфитеатъра гости и жители на Несебър можеха да видят съвременни танци с множество акробатични елементи. Читалище „Яна Лъскова" беше събрало любители на фолклорното творчество, а в Конферентния център се провеждаше конкурс за академичен вокал под съпровод на пиано.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: