Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Рибарите в Царево на протест срещу кмета
Автор: Екип Burgas24.bg 17:49 / 25.06.2010Коментари (0)701
В Царево рибарите скочиха срещу кмета заради това че не ги допускат до пристанището и има заповед, по силата на която трябва да плащат за услуги, които не получават.

От 2008 година пристанището в Царево е общинска собственост- разделено на две - зона за обществен транспорт и рибарско. От тогава около него са поставени и метални ограждения, а рибарските лодки остават извън района. Динко Димитров- председател Рибарско сдружение споделя: "Ние не можем да отидем до там, те го направиха на къмпинг. Вътре са си само те. Нас не ни пускат, а в същото време дължим 200 хиляди лева на общината".

Граждани негодуват и срещу металните ограждения. Те настояват да имат свободен достъп до пристанището, което е атракцията за туристите.

Хората са притеснени не само от огражденията, а нередности по документите. С подписа на бивш заместник министър на транспорта е издаден официален документ. Под него стои подписа на Даниела Никифорова. С него се издава удостоверение за експлоатация на пристанище, което реално не съществува. Има го единствено на схема. Това според общинския съветник Людмил Николов е било предизборен ход на тройната коалиция.

Според кмета на Царево Петко Арнаудов документът е издаден, за да могат да кандидатстват за финансиране по европейска оперативна програма "Рибарство и аквакултури". Пред екип на Burgas24.bg Арнаудов заяви : "Няма нарушение. Това е документ който изкарахаме за да можем да осигурим европейски финансиране за пристанището на стойност 4 млн. лева."

Рибарите недоволстват и от това, че макар извън огражденията които пазят луксозните яхти ,им събират такси за услуга която не получават -ток, вода и охрана. Част от тях дължали по 380 лева за лодка, която от 4 години не била пускана на вода.

Такъв е случаят на Динко Въртелешев. Той недоволства: "Мачкат ни нас, защото от нас пари иска да изкара за да плаща на тия дето седят вътре, а те не пазят нашите лодки пазят лодките на софиянци... Нашите са хвърлени на боклука там. Ние не можем да хванем две връзки попчета, те си мислят че ние рибарите сме милионери."

От общинската администрация контрираха, че в момента таксата била по 5 лева на лодка и дори обмисляли вариант за безплатно ползване на лодкостоянките.

 

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бюджет 2024
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: