Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Рибарите в Ахтопол искат от Лапчев ПУП и модерно пристанище
Автор: Екип Burgas24.bg 14:15 / 11.10.2011Коментари (0)1802
© Burgas24.bg
Изграждане на Подробен устройствен план и керхана на пристанището в Ахтопол поискаха рибарите на специална среща с кандидата от ГЕРБ за кмет на община Царево Георги Лапчев. На дискусията присъстваха над 40 представителите на рибарското морско съсловие в Ахтопол, за да поставят наболелите от години професионални проблеми пред кандидатите на ГЕРБ за кметове на населени места и общински съветници. Над 40 рибари, които са гръбнака на моряшкото съсловие в Ахтопол, се запознаха лично с Георги Лапчев, който освен кандидат за кмет е и техен колега, защото от години е запален любител на риболова. Кандидатът за Кмет на община Царево гарантира, че ще бъде направен ПУП на пристанището и ще бъде изграден морски рибарски клуб като този в Царево, където рибарите да могат да се събират и общуват.

Познавам до болка вашите проблеми, аз съм запален рибар и познавам в детайли проблемите на съсловието, защото и аз като вас имам рибарска лодка и ходя за риба. Пристанището в Царево страда от същите проблеми, както пристанището в Ахтопол- липса на модерна инфраструктура, лошо разположение на местата за рибарските лодки и яхтите, и то при положение, че се намираме на възлово място по южното Черноморие и можем да имаме модерен порт, което зависи единствено от това как се управляват и стопанисват двете пристанища.

Рибарите от Ахтопол споделиха с двамата кандидати за кметове на Царево и Ахтопол Георги Лапчев и Атанас Желязков, че в момента сегашните управляващи община Ахтопол извършват ремонт на пристанището. Според рибарите, които от години настояват за това, ремонтът е козметичен, а не основен и се прави предизборно, което е скандално. Хората споделиха с Лапчев и Желязков с възмущение, че когато е правен ремонта на пристанището, е бил взет ток от тях, което на практика означава, че те са платили електирчеството за извършване на ремонтните дейности.

Атанас Желязков сподели с рибарите, че в момента кеят на пристанището в Ахтопол няма разрешение за ползване. Позицията на рибарите бе, че въпреки липсата на разрешение, те нямат друго препитание, защото от улова хранят семействата си.

Георги Лапчев заяви категорично пред рибарското съсловие в Ахтопол, че никога няма да допусне деление на рибарите от Царево и Ахтопол и се ангажира заедно с кандидата за кмет на Ахтопол Атанас Желязков да работят в синхрон за решаване на проблемите на общината. Европейските фондове и Оперативна програма "Рибарство и аквакултури" е нашия път за външно финансиране на всички дейности, свързани с модернизация и реконструкция на пристанищната инфраструктура, преработка и маркетинг на продуктите от риболов и развитие на конкурентноспособността на рибарския сектор.

Специално по тази специфична и изключително насочена към нас програма има мярка за развитие на рибарските области, където се предоставя финансова подкрепа за прилагане на местни стратегии за развитие на рибарски групи, където Царево като партньор може да кандидатства с Приморско и Созопол, смята Лапчев. Именно европейските фондове, по които ние ще кандидатстваме, ще подпомогнат рибарския морски сектор, който се нуждае от изкючително големи инвестиции в модерна инфраструктура с оглед на членството ни в ЕС, каза Георги Лапчев.

Само преди две седмици Председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов и кандидатите за кметове от ГЕРБ Георги Лапчев и Атанас Желязков поискаха от рибарите в Царево да представят своите проблеми и да изкажат мнението си за решаването им на среща на пристанищата в Царево и Ахтопол. "Рибарите поставиха съвсем ребром проблемите си и поискаха доразвиване на пристанището в Царево, за да стане то наистина уютния порт в който те да се чувстват защитени", информира Георги Лапчев. Цветан Цветанов бе категоричен, че местните хора ще имат в лицето на кандидат- кметовете от ГЕРБ на територията на община Царево хора, които ще чуват проблемите им, и ще има бърза проводимост за тяхното разрешаване от местната към централната власт.




Още по темата: общо новини по темата: 339
11.05.2012 »
17.02.2012 »
28.11.2011 »
10.11.2011 »
07.11.2011 »
04.11.2011 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: