Резерват за костенурки отваря врати за посетители край Несебър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:29 / 08.09.2010
1519
На 10 септември 2010 г. от 15.00 часа, Центърът за размножаване и рехабилитация на костенурки на Фондация "Геа Челониа" официално открива посетителска част, научи Burgas24.bg. Освен, че може да получи информация за двата вида сухоземни костенурки, срещани в България - шипобедрена и шипоопашата, посетителят може пряко да ги наблюдава в специални ограждения при условия, близки до естествените. Центърът се намира в Несебърското село Баня, на 6 км.от Иракли.

Посетителският център е изграден по проект "Опазване на сухоземните костенурки и техните местообитания в Източната част на Еминска Стара планина чрез преки консервационни мерки, развитие на устойчив екотуризъм на територията на община Несебър и популяризиране на дейностите", финансиран от Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд с цел да приложи на практика природо-ориентирания подход при развитието на екотуризма и образованието за околна среда, да допринесе за повишаване информираността по въпросите за опазването на двата дива костенурки и да спомогне за разбиране на икономическите ползи от доброто състояние на биоразнообразието.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).