Ремонтират училищата в Приморско и Къркларели с близо 500 хил. евро

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:50 / 15.08.2012
497
Представители от училище "Ататюрк" в турския град Къркларели посетиха Приморско, за да уточнят бъдещите строителни дейности по съвместния им проект с училище "Н.Й. Вапцаров" в морския град. Ръководствата на двете училища подготвят уточняващи документи по реализацията на проекта, изисквани от управляващия орган.

Проектът ще бъде финансиран по програма "Трансгранично сътрудничество". 484 450 евро са предвидените средства, които ще се инвестират в изграждането на нова спортна зона в двора на училището в Приморско. Тя ще включва футболно игрище, комбинирано волейболно и тенис игрище, ще има и обособена зона за фитнес уреди на открито. Подобни дейности се предвиждат и в училище "Ататюрк" - ремонт на съблекални, подмяна на настилка и др.

Гостите от Къркларели посетиха местата, които ще бъдат обновени след изпълнението на проекта, както и наскоро откритата изложба на художниците Фоти Фотев, Йордан Петров и Павлин Стратиев. Директорът на основно училище "Ататюрк" Бюниамин Четин изрази своето възхищение от топлото посрещане в община Приморско, както и готовността на турската страна за подготовка на още съвместни проекти. Общинското ръководство в Приморско заяви, че ще продължава да разработва проекти за еврофинансиране, които ще подпомогнат и развитието на туризма в региона.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).