Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Разшириха детска градина с изглед към морето в Обзор
Автор: Екип Burgas24.bg 12:17 / 25.06.2009Коментари (0)956
Нов корпус на детска градина „Обзорче" в Обзор беше официално открит вчера, точно на Еньовден - празник на града. Събитие започна с тържествен богосвет, отслужен от отец Йордан, след което приветствия към събралите се деца, възпитатели, родители и гости произнесоха кметът на Несебър Николай Димитров и председателят на общински съвет Несебър Благой Филипов. В словото си г-н Димитров подчерта, че с действията си община Несебър, съвместно с общински съвет Несебър са решили проблема с детските заведения в общината за 15-20 години напред. Откриването на новия корпус в Обзор вчера, както и напълно обновената и реконструирана преди седмици детска градина в с. Кошарица, са поредното доказателство за усилията и реално изпълнените проекти в тази насока. В резултат на това община Несебър създава необходимите условия подрастващото поколение да живее и расте по-добре, а възпитателите да работят в приятна и съвременна обстановка.

„И когато става въпрос за празници, тогава има и подаръци", каза в края на словото си Николай Димитров и поднесе от името на община Несебър и ОбС плазмен телевизор, чрез който спокойно ще се провежда обучението и занятията на малчуганите. Живко Георгиев, началник на отдел „Образование" към община Несебър, подари на детската градина фотоапарат, с който да се запечатат всички щастливи мигове на децата. Кметът на Обзор Кирил Стоянов също честити празника на града и новото крило на детската градина и благодари на община Несебър за усилията и подкрепата. „В населено място, където се разширява или строи детска градина, има голямо бъдеще", каза в заключение той. Така традицията да се открива по един нов обект всяка година на празника на Обзор беше спазена и този път.

Официални лица на събитието бяха още: Ели Кирилова, зам. кмет „Култура, образование и международно сътрудничество", Янаки Стоянов, зам. кмет „Обществен ред, спорт и младежки дейности", Виктор Борисов, зам. кмет "Правно обслужване и общинска собственост", Красимира Тодорова "Здравеопазване и социални дейности", Иван Гургов "Бюджет и финанси". За тях и за всички присъстващи възпитаниците на ОДЗ „Обзорче" поднесоха празнична програма от детски песнички и стихчета. След тяхното изпълнение кметът на община Несебър Николай Димитров, председателят на общински съвет Благой Филипов, както и кметът на Обзор Кирил Стоянов прерязаха тържествено лентата на новия корпус на детската градина. Всички присъстващи разгледаха новите помещения, като не пропуснаха да се насладят на гледката към морето от терасата на новото крило.

Кметът Николай Димитров беше избрал хубавия български празник Еньовден, за да изведе за първи път на разходка дъщеря си Никол, която се роди на 20 май. Нури Димитрова, съпруга на градоначалникът, нямаше никакви проблеми с бебето, което присъстваше както на откриването на новия корпус на детската градина, така и на цялото тържество по случай празника на Обзор в амфитеатъра.

На празничната сцена програмата откри проф. Божидар Димитров, а след това многобройната публика се наслади на изпълненията на вокалните групи и танцовите формации от Обзор. На финала думата взеха кметът на Обзор Кирил Стоянов, който поздрави всички присъстващи с празника на града и обяви началото на туристическия сезон там. След него от името на община Несебър и общински съвет Несебър, кметът Николай Димитров също честити празника, като пожела на всички жители ползотворно лято, успешен туристически сезон и поднесе своят подарък-изненада - изпълнение на Тони Димитрова. Празничното събитие завърши с ефектна заря, която освети амфитеатъра, морето и небето над Обзор.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: