Пътят към къмпинг "Градина" троши коли и къса нерви

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
08:58 / 26.06.2012
840
Докато строителното министерство се стяга за ударно откриване на нови участъци от магистралата към Южното Черноморие, разбити пътища посрещат туристите на юг от Бургас. Пътят към едни от най-популярните къмпинги от години троши колите и къса нервите на летовниците.

Кратерите по пътя между Черноморец и Созопол са толкова големи и толкова начесто, че е трудно да се избегнат всички. Пътят води към къмпинг Градина, където плажуващите с всяко лято се увеличават.

"Хората се оплакват, че си разбиват колите, но няма кой да го прави", обясни Ангел Великов - управител на къмпинга.

Две са причините, според общината, пътят да е в окаяно състояние.

"Пътят е на много ниско ниво и се получават наводнения. През зимата пътят постоянно е във вода, целият е покрит от вода и това съответно отнася една част от баластрата, която поставяме", обясни кметът на община Созопол Панайот Рейзи.

Втората причина е дългоочакваното изграждане на пречиствателна станция в Созопол. По пътя ще минава колекторът, който ще извежда отпадните води на Черноморец и околните курортни селища.

"Не можем да този етап да направим пътя идеално, защото ни предстои голямо копаене. Няма смисъл да наливаме пари в асфалтиране и след това отново да го разкопаваме и да го разваляме", смята Панайот Рейзи.

Както миналото лято, така и сега, кметът Рейзи обеща да покрие дупките с чакъл. До седмица. Основен ремонт ще има през 2014 година. Амбициите на общината са дотогава и морето да е чисто, и пътят - европейски.

Източник: bTV


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).