Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Първа копка на старата сграда на община Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 14:13 / 30.04.2013Коментари (0)999
©
В Стария Несебър бе направена първа копка по проект "Преизграждане, преустройство, реконструкция и промяна на предназначението на "Сграда на община Несебър" в "Обществена сграда с представителни функции"". Копката направиха кметът на община Несебър Николай Димитров, зам. кметът по туризъм и търговия Лазар Япаджиев и зам. кметът по бюджет и финанси Иван Гургов.

В средата на месец октомври 2012 г. започна спасителното археологическо проучване на терена на "Старата община" в Стария Несебър. Разкопките се финансираха от община Несебър, която е и инвеститор на строителството на нова обществена сграда. Разкопките бяха проведени от Музей "Старинен Несебър" под научното ръководство на доц. Анелия Божкова (НАИМ - БАН) и Петя Кияшкина (Директор на Музей "Старинен Несебър"). Проучванията се извършват във връзка с изискванията на чл. 147 от ЗКН и съгласно "Предписанията за опазване на територията на археологически резерват "Несебър". Към днешна дата разкопките са финализирани и теренът е готов за изграждането на новата сграда.
Съществуващата сграда е ситуирана на улица "Рибарска"№8 в непосредствена близост до пристанището и църквата - паметник на културата "Св. Иван Неосветени". Обектът представлява четири етажна застройка с височина на корниза 11,60м. При преустройството и преизграждането, ситуирането на сградата не може да се променя, тъй като целта на проекта е сградата да се преизгради без да се променя нищо по обема и фасадите, като се променят само помещенията и функциите им в съответствие с желанията на община Несебър и Законовата нормативна база за проектиране. Сградата преди години е била почивна станция на Светия Синод, в последствие там се е пом

©
ещавала администрацията на община Несебър.

Проектът за обществената сграда съчетава няколко функции със съответните прилежащи помещения. В сградата ще бъдат разположени ритуална зала, официална приемна на община Несебър, конферентна зала и офис помещения. В нея е предвидено да има и асансьор, а всички тоалетни ще бъдат оборудвани за ползване от хора в неравностойно положение. В проекта е предвидено подходящо оформяне на дворното пространство и вертикална планировка. Проектът се проектира в съответствие с действащата нормативната база и е съобразен с особеностите на съществуващия терен и околни сгради. Носещата конструкция на сградата е безгредова от стоманобетон. За сградата са предвидени всички хидро и топлоизолации в съответствие с нормативите.
Проекта ще се финансира изцяло от община Несебър, а стойността му е 975 000 лева с ДДС.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: