Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Провеждат муждународен семинар на ЮНЕСКО за Странджа планина в Царево
Автор: Екип Burgas24.bg 10:09 / 14.03.2011Коментари (0)534
На 14-16 март 2011 г. в гр. Царево ще се проведе международен семинар "Добри практики за устойчиво ползване и опазване на биоразнообразието в защитените територии съгласно концепцията за биосферните паркове", съобщават от пресцентъра на община Царево. Той се организира от Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) с подкрепата на офиса на ЮНЕСКО във Венеция и Националния комитет по програмата "Човекът и биосферата".

Целта на семинара е да бъдат показани добри практики на хармонично съжителство между човека и природата в територии, подобни на Природен парк "Странджа", както и да бъдат обсъдени възможностите за обявяването на Странджа за първия български биосферен парк от ново поколение.
Гости и лектори ще бъдат експерти от 7 страни (Австрия, Турция, Словения, Гърция и др.), които ще представят успешни европейски биосферни резервати и паркове, както и такива в процес на обявяване, а също и експерти от МОСВ и Националния МАБ комитет.

В семинара ще вземат участие Областният управител на Бургас, кмета на Община Царево, представители на МОСВ, Министерството на външните работи, РДГ, РИОСВ, кметове на населени места, всички държавни и регионални институции и организации, отговорни за управлението и опазването на ПП "Странджа", както и местни хора и предприемачи, развиващи природосъобразни бизнеси.

В третия ден на семинара ще бъде организирано представяне на Природен парк "Странджа" и пътуване в населените места на парка. Програмата ще започне с дегустация на странджанския манов мед и ще продължи със с. Българи - включено в Списъка на ЮНЕСКО с нематериалното наследство, новия Информационен център на ДПП "Странджа" в с. Граматиково, Посетителския център и Историческия музей в М.Търново и разбира се фолклорната програма на местните жени от архитектурния резерват с. Бръшлян. Пътуването ще завърши с дискусия за обсъждане на потенциала на парк "Странджа".

Семинарът се организира с финансовата подкрепа на офиса на ЮНЕСКО - Офис Венеция и е част от проекта на БФБ "Сътрудничество за опазване на биоразнообразието и устойчиво местно развитие в Странджа планина", който се реализира с подкрепата на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн чрез финансовия механизъм на EИП.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: