Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проведе се среща на асоциацията "Общински гори"
Автор: Екип Burgas24.bg 09:45 / 18.09.2009Коментари (0)905
©
В зала „Мелсас" гр. Несебър се проведе заседание на управителния съвет на Асоциация „Общински гори", чиито председател е кметът на община Ихтиман Маргарита Петкова. Община Несебър е между учредителите на асоциацията и е собственик на 11 хил. хектара гори. В сдружението участват общини, притежаващи горски фонд като Ветово, Ихтиман, Златарица, Самоков, Копривщица, Русе, Харманли и др. - с обща площ 130 хил. хектара. На заседанието присъстваха кметове и представители на общините, участници в асоциацията, председателят на АОГ (Асоциация „Общински гори") - Маргарита Петкова, Изпълнителният директор на сдружението инж. Т. Томанов и държавен експерт в Отдел „Стопанисване, ползване и защита на горите" към Държавната агенция по горите, инж. Ценко Ценов. Тези срещи са традиционни и се провеждат на всеки три месеца, като за това тримесечие, домакин на петото редовно заседание е гр. Несебър.

Форумът откри кметът на община Несебър Николай Димитров, който приветства участниците и им пожела ползотворна и лека работа по време на заседанието. Градоначалникът накратко запозна членовете с основните приоритети на общината, като поясни че той и неговият екип работят усилено за развитието на социалната политика, културата, туризма и Европейските проекти и програми в община Несебър.

В дневния ред на срещата, като по-важни точки бяха включени приемането на нови членове на АОГ и кратък анализ на обществено политическата обстановка от гледна точка на целите на АОГ.

На днешната среща, към АОГ се присъедини и община Стражица, като нейни представители на форума бяха инж. Стоян Димитров и Продан Проданов. В анализа, относно политическата обстановка от гледна точка на целите на АОГ, който инж. Томанов представи, бяха изтъкнати основните цели и задачи на асоциацията. Една от основните приоритетни цели на АОГ е предприемане на действия за увеличаване капацитета на общините, да управляват горите си в съответствие на изискванията на Закона. Към този момент, върху общините са стоварени само отговорностите пред Закона, но не и правата, които им се полагат според Конституцията на Република България. В заключение г-н Томанов каза, че това ще бъде основната цел на асоциацията и тя ще се превърне в първостепенна, веднага след провеждането на реформата в горския сектор.

Асоциация "Общински гори" е учредена на 25.09.2008 г. в град Самоков с цел отстояване интересите на общините, собственици на гори, пред всички държавни и правителствени органи, както и за партниране на ДАГ при разработване на нормативната уредба в областта на горите и равнопоставянето на различните видове собственост пред закона.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: