Протест за спрения ремонт на пътя за Малко Търново

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:52 / 18.08.2010
841
Населението на Малко Търново ще излезе на протест на 3 септември заради спрения ремонт на пропадналия път към града. Това съобщи вчера зам.-кметът на общината Илиян Янчев. Бунтът се организира от инициативен комитет "Път за Малко Търново". "Търпеливо и безропотно чакахме смирено държавата да прецени, че е дошло времето да се погрижи и за нас. С облекчение приехме новината, че проблемният участък е включен в проект, финансиран от Световната банка", обясни Димитър Стоянов, председател на комитета.

Още през март т.г. председателят на транспортната комисия към парламента Иван Вълков съобщи, че парите са намерени и ремонтът на пътя ще започне през април. Участъкът от пътя Бургас - Малко Търново, който трябва да се реконструира, е с дължина 62 км.

След конкурс за изпълнител бе избрана шуменската фирма "Автомагистрали Черно море". Реконструкцията започна, а срокът за завършването бе две години. Най-неочаквано през юли финансовият министър Симеон Дянков заяви, че е решил да отложи някои от проектите, сред които и ремонтът на пътя за Малко Търново. Мотивите му са, че независимо от това, че има достатъчно средства за съфинансиране, ще навлезем в дефицит, ако се похарчат.

Междувременно през пролетта неочаквано се активизира свлачище и част от пътя в местността Босна пропадна. Шосето е апокалиптична гледка и от там не може да се мине. Движението е отбито по стар черен път.

Фирмата - изпълнител бе започнала и рехабилитация на моста и в момента е проходимо само едното платно, като другото е без асфалтово покритие и без защитни парапети. Затова там движението е само за каскадьори, а ежедневно преминават стотици автобуси, ТИР-ове и леки автомобили.

Населението се притеснява от зимата, когато комбинацията от тесен път с дупки, черен път и необезопасен мост е убийствена за преминаващите.

Източник: factor-bs.com


Виж коментарите (0)

Още по темата (13):
17.11.2010 Приключи ремонта на едното платно на виадукта в местността "Ковач"
05.11.2010 Жителите на Маринка доволни от ремонта на пътя
02.11.2010 Продължава ремонтът на пътя за Малко Търново
03.09.2010 Търсят проектант за пропадналия път за Малко Търново
27.08.2010 Илиян Янчев: Пътят Бургас- Малко Търново е в ужасно състояние и е опасен
26.08.2010 Иван Вълков: Пътят Бургас – Малко Търново ще бъде ремонтиран
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).