Прокурорка остава шеф в Приморско

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:30 / 18.06.2010
884
Висшият съдебен съвет (ВСС) остави единодушно Катя Евтимова начело на Районна прокуратура-Приморско. Министър Маргарита Попова бе поискала преразглеждане на решението заради намесването на прокурорката в скандала с "бедните" в Приморско.

След като миналата седмица пое "вината" за избора на Евтимова, вчера главният прокурор Борис Велчев я защити. Тя е един от най-проверяваните прокурори в България напоследък и в работата й не са открити пропуски, подчерта Велчев. Обратното - била е "доста активна" и спрямо близки на висши магистрати в Ахтопол, но главният прокурор го научил преди ден-два. В сряда "Труд" описа как освен дъщерята, и съпругата на висшия съдия Николай Урумов - адвокат Здравка Урумова, е взела имот "по бедност" в Ахтопол. А след активната намеса на прокурор Евтимова е върнала имота. "За съжаление в Окръжна прокуратура-Бургас не са постъпвали по същия начин", заключи Велчев.

Не прокурор Евтимова, а полицията не си е свършила работата в Приморско, заяви и главната инспекторка Ана Караиванова. Както "Труд" писа, тяхната проверка сложи двойка и на по-горните прокуратури.

Заради маса забатачени дела вчера бе уволнен прокурорът от Разград Станислав Стоянов.

А друг скандал разтресе столичната прокуратура - прокурор Русалина Михайлова, дала невярна декларация пред СОС, за да получи жилище, няма да носи наказателна отговорност, писа в. "Дневник". Защото декларацията се попълва по силата на наредба, а такава хипотеза няма в НК.

Източник: в. "Труд"


Виж коментарите (0)

Още по темата (42):
05.03.2012 Оправдаха "бедните" съдии от Приморско
01.12.2011 "Бедната" Деница Урумова осъди Приморско
12.09.2011 ВАС гледа делото за уволнението на съдия Деница Урумова
03.05.2011 "Бедната" съдийка Деница Урумова се скри от дело
02.05.2011 Гледат делото за уволнението на Деница Урумова
30.03.2011 Деница Урумова обжалва решение на Общински съвет - Приморско
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).