Проект на община Несебър по ОПАК бе класиран на трето място от получени 186 предложения

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:05 / 02.10.2013
676
Проектът на община Несебър по приоритетна ос "Добро управление" на Оперативна програма "Административен капацитет" е одобрен и класиран на трето място от получени 186 броя проектни предложения.

Общата цел на проект "Ефективна координация и подобряване на процеса на формиране на общински политики в община Несебър" се състои в подобряване на процеса на формиране, прилагане и мониторинг на общински политики в партньорство и координация с всички заинтересованистрани.

Основните дейности на проека са:

• разработване на общински план за развитие за периода 2014-2020 г.
• дейности за обществено консултиране
• разработване и въвеждане на правила за мониторинг
• контрол и последваща оценка при изпълнението на конкретните политики от общинската администрация
• провеждане на съпътстващи обучения свързани с въведените правила за мониторинг и контрол при изпълнението на конкретните политики от общинската администрация

В рамките на дейностите ще бъде разработен нов общински план за развитие за периода 2014-2020 г. Той ще представлява средносрочен стратегически документ, който ще отчита новите реалности и актуалните интереси на местните общности в община Несебър.

Дейността на община Несебър предизвиква обществен интерес не само поради своите географски дадености и социално-икономически специфики. Доброто управление изисква компетентност, почтеност и прозрачност, които следва да намерят отражение в процеса на формиране, изпълнение и наблюдение на общинските политики. Това налага те да се планират в партньорство с гражданския сектор, да се разпределят отговорностите и да се осигури прозрачност при работата на администрацията. Проектът ще подпомогне на община Несебър, за да бъдат задоволени идентифицираните потребности в процеса на стратегическо планиране и изпълнението на стратегически документи.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).