Продължава грижата за птиците в Българово

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:45 / 20.03.2013
504
Продължава активната грижа за птиците в град Българово. След поставянето и поддържането на хранилки през студените месеци на зимата, пролетта посрещна пернатите ни съседи с нови домове. Къщички за птици поставиха младежите от Бургас, Българово и Айтос по проект "Екодоброволци в действие". За направата им помогна собственоръчно и кметът на града - Йордан Йорданов. Бяха използвани както стандартни модели, така и нови варианти за къщички - от тиквени кратуни. Те не само са атрактивни, но са и подходящи за хралупогнездещите птици. Дори силният вятър не попречи на ентусиастите да поставят къщичките на необходимата височина на дърветата в парка на Българово. Акцията веднага привлече вниманието на местните хора, които с удоволствие и симпатия наблюдаваха и дори напътстваха екодоброволците.

Къщичките за птици са важна част от грижата не само за пернатите ни приятели, но и за опазването на биоразнообразието като цяло, защото пойните птици са индикаторите на природата, относно качеството на околната среда. Всеки може да осигури място за живот или гнездене на птиците, които ни заобикалят, особено когато естествените им хабитати около градовете все повече намаляват. В поставената на подходящо място къщичка, освен да отгледат потомството си, птичките могат да се скрият при силна буря, снеговалеж или дъжд.

Изработката и поставянето на къщичките за птици са част от дейностите по проект "Екодоброволци в действие" на СНЦ "Регионален младежки съюз" и е финансиран от Национален център "Европейски младежки програми и инициативи" по линия на "Национална програма за младежта" 2011 - 2015, подпрограма Младежко доброволчество и участие в доброволчески инициативи.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).