Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Принудително събарят незаконен коктейл-бар на Резовския плаж
Автор: Екип Burgas24.bg 15:28 / 10.08.2011Коментари (0)7026
Община Царево започна днес принудително събаряне на незаконния коктейл-бар на Резовския плаж, съобщиха от пресцентъра на общината. Демонтирането започна в присъствието на полиция и служители от общинска администрация в Царево. Определеният час за започване на акцията беше 10.00 часа, но заведението си работеше, както обикновено, а собственикът Андрей Едрев демонстрираше натрапчиво спокойствие и с нищо не показваше, че е притеснен от предстоящото събаряне. Пред журналистите той каза, че не вижда драма в ситуацията, но смята, че събарянето е ненавременно и излишно и ще иска отсрочка за 25 септември, когато възнамерява доброволно да го разглоби и премахне.

В схемата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за концесията на Резовския плаж са допуснати 8 кв. м за заведение, но обектът няма разрешение за поставяне и в това отношение е напълно незаконен. Затова и заповедта на кмета Петко Арнаудов е за събаряне на цялото заведение, а не само на надвисналата в морето тераса.

"Общината не се самосезира, а цялата процедура е започната по искане на ДНСК. Това е факт. В един момент обаче излиза, че общината е виновна. От наша страна беше даден много дълъг срок, цял месец, и след това изчакахме още 10 дни съдът да се произнесе", коментира кметът община Царево Петко Арнаудов.

В крайна сметка определението на Административния съд в Бургас отхвърля искането на "КД" ЕООД за спиране на предварителното изпълнение на заповедта на кмета, тъй като счита искането за недоказано и неоснователно. Един от мотивите е, че в жалбата си нарушителят не сочи никакви конкретни вреди, които би претърпял, нито доказателства, които да наложат отмяна на предварителното изпълнение на заповедта за събаряне. (Отделно от това съгласно чл.217, ал.1, т.11 и ал.2 от ЗУТ жалбите и протестите пред съда не спират изпълнението на заповеди по чл. 57а, ал.3 от ЗУТ).

Според началника на групата за охрана на държавната граница Диян Желязков коктейл-барът е опасно близо до турската граница. Между двата бряга българският и турският е само 12 метра и едно неразумно навлизане на някого малко по-навътре в реката може да създаде редица проблеми. Навлизането навътре от средата на реката към турския бряг вече е нарушаване на държавната граница. В такъв случай връщането на нарушителя може да стане през ГКПП в Малко Търново.

По-късно днес следобед собственикът на бара Андрей Едрев подписа в кабинета на кмета декларация, с която се задължава в срок до 15 септември тази година да премахне за своя сметка заведението на плажа.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: