Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Приморско става център на екстремните спортове през септември
Автор: Екип Burgas24.bg 11:01 / 08.08.2013Коментари (0)670
©
Първият фестивал на екстремните спортове в България - "X Point" ще се проведе в Приморско на 6-ти, 7-ми и 8-ми септември 2013г . Събитието се организира с официалната и финансова подкрепа на общината и "Глобъл Логистик БГ" ООД. Целта на феста е да популяризира здравословния начин на живот чрез екстремните спортове, да събере на едно място хора със сходни интереси, търсачи на различното, отворени за нови усещания и приятели. За всички фестивалът ще донесе непозната тръпка,естествен приток на адреналин и нов начин на разтоварване, далеч от порочните практики сред младото поколение. Събитието е отразено в календарите за екстремни спортове от световен и европейски мащаб. Предвидени са състезания по акробатичен парапланеризъм, болдеринг , уейкборд, скейборд, кайтсърф регата, слаклайн, скално катерене и демонстрации с байкове. Лице на фестивала е Веселин Овчаров, съотборник на Феликс Баумгартнер и първият български състезател в отбора на Ред Бул. От няколко години той присъства в топ десет на световния парапланеристки елит. На сцената ще се изявяват музиканти и групи,които подкрепят начин на живот без употреба на наркотици и насилие.

Фестивалът е с продължителност 3 дни и се очаква посещаемост от 5000-10000 човека на възраст от 10 до 60 години. Рекламната кампания за провеждане на събитието вече стартира в националните медии. Професионален екип от оператори и фотографи ще заснемат събитието с цел популяризирането му и разпространение на идеите, които то поддържа.

Предварителните проучвания са предвидени за срок от около 30 дни и обхващат мониторинг за мястото на провеждането, инфраструктурно и геодезично изследване на терена, изработване на необходимите документи за провеждане на фестивала. Целта му е да се рекламира община Приморско като една от най- топлите и красиви български курорти. Един забележителен град - туристически развита локация с разнообразие от културни и исторически ценности. Участниците във феста ще се включат в редица радио и телевизионни предавания. Ще бъдат направени репортажи от подготовката и от самото състезание, както и филм за целия фестивал.

Самият фест ще се проведе на 6, 7 и 8 септември, като състезателните дни са 7 и 8 септември, а 6 септември е предвиден за администриране и организация.

Трите основни републикански надпревари в програмата са - акро - парапланеризъм, катерене- болдеринг и кайт - регата. Състезанията по акробатичен парапланеризъм и Мастърс оупън ще бъде организирани с участието на 10-ма от най-добрите акро -пилоти в света. Дисциплината е изключително атрактивна поради сложността на фигурите, които биват изпълнявани на височина от 1000 метра. По време на състезанието специално подбрано жури ще оценява изпълнените фигури в небето. Часовете на провеждане се обявяват предварително, със забележка, че е възможно да бъдат променяни в зависимост от атмосферните условия.
Националното състезание по катерене- болдеринг представлява стил без въже, обикновено на къси разстояния. Практикува се на големи естествени скали и на изкуствени такива в зала.
Кайт - сърф е едно от най- новите течения във ветроходството, много атрактивно и предпочитано от младите хора. В регатата ще бъдат включени следните дисциплини:
- Course racing
- Hаng time
- Free style(Best trick)

През трите дни на феста ще има и музикална програма. В шоуто ще участват световно известни имена от клубната сцена, както и водещи български DJ-и, поканени от организаторите.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: