Приморско ще има своя Ботаническа градина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:44 / 29.07.2013
645
Договор за сътрудничество между кмета на община Приморско д-р Димитър Германов, ректорът на Софийски университет "Св. Климент Охридски" проф. д.и.н. Иван Илчев и председателя на Борда на директорите на "Приморско клуб" ЕАД Красимир Станев бе подписан на официална среща днес.

С подписването на този контракт общината ще има възможност в рамките на три години чрез съвместни дейности да развива потенциала си в науката, образованието и туризма. Договорът предвижда създаване на Черноморски конгресен център и провеждането на Първата европейска научна конференция за пясъчни дюни: "Флора, растителност - консервационна значимост, заплахи, опазване и управление. По повод 125-та годишнина на Софийски университет ще се възстанови традиционната среща на млади учени, както и ще бъде приет общ план за студентски стажове за 2014 г. Предвидено е и представяне на община Приморско на международната изложба - културен форум "Откриването на Черно море". Споразумението включва и изработка на интегрален план за управление на природния и културно-исторически комплекс "Ропотамо", както и създаване на Ботаническа градина.

Документът за сътрудничество е отворен и към него могат да се присъединят нови участници - общини и организации, свързани с науката, културата, образованието и туризма.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).