Приключват модерна помпена станция за 600 000 лв. в Лозенец

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:21 / 11.06.2010
1065
Над 600 хил. лв. вложи в разширение и модернизация на съществуващата канално-помпена станция в северната част на с. Лозенец испанската енергийна компания "Ибердрола", която възнамерява да изгради ваканционни селища и хотелски комплекси в района на бившия къмпинг "Корал". Канално-помпената станция, която вече работи, е с три пъти по-голям капацитет и с агрегат за аварийно захранване. Тя ще обхваща отпадните води на бившия къмпинг "Корал", местността "Рибарницата" , част от регулацията на ваканционно селище "Лозенец" и най-северната част на местността "Тарфа".

Вчера /10 юни/ директорът по инвестициите на "Ибердрола" Мигел Анхел се срещна с екип на Община Царево, на която той представи доклад за инвестициите и намеренията на дружеството и заяви, че е пред завършване канализационна мрежа от къмпинга до КПС- Лозенец, изцяло изградена с техни средства. По предварителна стойност инвестицията на испанското дружество е около 1,5 млн. лв.

В момента се разработва проект за пътна връзка между къмпинг "Корал" и републиканския път Бургас- Царево. Проектът се инвестира изцяло от испанската компания. Според г-н Анхел няма да започне строителство на каквато и да е хотелска база, докато не бъде изградена инфраструктурата. Едва тогава ще стартира изграждането на курортния комплекс. Цялата изградена инфраструктура ще се предостави безвъзмездно на общината. Кметът отново настоя пред испанските инвеститори да се осигури за гражданите свободен достъп до плажа. Той заяви , че както и през миналата година общината ще премахва всякакви ограничения и бариери.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).