Приключи изпълнението на проект "Безопасен труд във вилно селище Дюни"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:21 / 09.09.2013
1131
Приключи изпълнението на проект "Безопасен труд във вилно селище Дюни". Проектът е по схема "Безопасен труд" и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

На официална пресконференция бяха представени постигнатите резултати. Целева група по проекта бяха приблизително 995 души от заетите в "Дюни" АД. Общата цел на проекта беше подобряване условията на труд във в. с. Дюни при спазване на нормите и изискванията на законодателството по безопасност и здраве при работа.
Бе изготвен анализ на организацията на трудовата дейност, обхващащ всички служители на в. с. Дюни. Целта бе изработване на нова организация на трудовата дейност, фокусирана върху по-високата безопасност, оптимизиране на работата и повишаване на организацията, както и прилагане на методи и средства, които да бъдат използвани за отчитане на дейността на служителите, както и за увеличаване производителността на труда.

Беше повишена ефективността на новата система за сигнализиране при възникване на рискове по отношение на безопасността и здравето при инциденти и събития, благодарение на проведеното 6 дневно Обучение на служители за работа с нова система за сигнализиране и реакция при бедствия, аварии и инциденти. В обучението участваха 60 човека, част от които от кризисен щаб за справяне с пожари, бедствия, аварии и други. Впоследствие задачата на тези 60 човека е от своя страна да обучават всички работещи в предприятието, за да могат те да действат ефективно, бързо и адекватно в случай на необходимост. В обучението бяха заложени принципите и стъпките на организация на процеса по известяване за инциденти, които са част от работния процес, взаимодействие със службите за гражданска защита, противопожарна охрана и спешна медицинска помощ, долекарска помощ, действия преди пристигане на компетентните публични органи или тези, които са в рамките на самото предприятие

По друга дейност бяха доставени над 6300 бройки различни лични предпазни средства и специално работно облекло от най-високо качество, за около 750 човека от служителите на в.с. Дюни. Те не само да отговарят на нормите и изискванията за осигуряване на безопасност и опазване на здравето, съдържащи се в приложимите за лични предпазни средства нормативни актове, но и на Европейските стандарти EN или друг европейски аналог.

Красимира Иванова, Ген. Директор на "Дюни" АД и ръководител на проекта изтъкна, че успешното приключване на проекта беше възможно поради всеотдайната работа на екипа и плодотворното сътрудничество с представителите на Договарящия орган - Агенция по заетостта.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).