Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
През 2017 г. ще започне строежът на голф комплекса в Каблешково?
Автор: Екип Burgas24.bg 17:20 / 10.10.2013Коментари (1)898
©
В най-добрия случай през 2017 година ще започне строежът на голф комплекса в Каблешково. Това заявиха инвеститорите по време на срещата им с жителите на града. Собствениците на фирмата Том и Никълъс Галахар, управителите Дарио Томалети и Георги Гурковски и проектантът инж. Христов пристигнаха в Каблешково, по покана на кмета Алексиев, за да обяснят пред жителите на града до къде са стигнали в работата си по проекта след 8 години и да се ангажират пред тях с конкретни срокове за изпълнение. На срещата присъстваха и председателят на Общинския съвет д-р Милена Енева, заместник-кметовете и общински съветници.

Община Поморие участва в проекта с апортна вноска на 2000 дка земя в местността "Хижата" край Каблешково. Затова през 2005 год. е съставено смесено дружество "Кабланд" ООД с партньори община Поморие и фирма "ЕнДжиБи Кънсълтинг".

От презентацията на проектанта инж. Христов стана ясно, че за 8 години е изготвен подробен устройствен план, променен е статута на земята, направена е оценка за въздействие на околната среда, направени са няколко проучвания на трасета за водоснабдяване, канализация и електрозахранване. Предстоящите законови процедури, преди етапа на строителство ще завършат най-рано през 2017 г. Тоест 12 години след старта на проекта. "До сега много малък прогрес има в движението. За това са виновни бюрокрацията и, мога да си позволя да кажа, корупцията на всички нива." - така той оправда дългите срокове.

Кметът Иван Алексиев отново напомни на инвеститорите, че на общината и жителите на Каблешково са им необходими гаранции, че този проект ще се реализира. Още през 2012 г. той поиска от тях 1 млн евро, които да останат в полза на града, в случай, че дадените срокове не се изпълнят. Той раздели предстоящите действия по проекта условно на 3 етапа и предложи на инвеститорите да им се връща 1/3 от сумата за всеки преминал етап. В случай на неизпъление - тя да се използва за благоустрояване на град Каблешково. "Не смятам, че е разумно тези пари да бъдат заключени в една банкова сметка като могат те да бъдат използвани за самия проект" - отговори Никълъс Галахар. "До сега са инвестирани над 3 млн. евро в документи и в работа с инженери" - каза Георги Гурковски. "Тези пари ще бъдат стимул за инвеститорите да работят по-бързо. Ясните гаранции ще дадат публичност на проекта." - обоснова се кметът.

Той настоя изпълнителният директор на дружеството Дарио Томалети да бъде сменен с представител на община Поморие, избран от общинския съвет и да се направи преразпределение в борда на директорите. "Това е другата гаранция, която ни е необходима, за да повярваме, че този проект някога ще се реализира." Неподготвени за обсъждането на този въпрос, инвеститорите предложиха ново събрание на дружеството, на което той да се реши.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.10.2013 г.
0
 
 
2017 - браво! Кого ли ще дойде само да играе там? Голф играчите са главно богати хора, като видят мизерията и ще избягат!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: