Предимно млади хора участват в Управителния и Изпълнителния съвет на БРТК- Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:20 / 17.03.2011
539
Приети са насоки, които обхващат разширяване на законодателната дейност в областта на туризма, разширяване на международното сътрудничество на туристическата камара на ниво Балканско и Черноморско сътрудничество. Това каза Иван Иванов, председателят на УС на БРТК (Българската регионална туристическа камара в Бургас). Третото направление е работа с кадрите; издигане авторитета на камарата и преди всичко участие в разработка на проекти, квалификация и изграждане на екипи в това направление.

"Досега камарата е участвала в няколко проекта, но не се е класирана", каза Иванов. По време на годишното отчетно - изборно събрание е създаден Управителен и Изпълнителен съвет, които се състоят предимно от млади хора.

Управителният се състои от 25 души, а изпълнителният от 9. Основното направление на изпълнителния съвет е да подготви и изпълнява взетите решения на Управителния. " Включихме в Управителния и Изпълнителния съвет само млади хора, които са създали през последните 3-4 години туроператорски и турагентски фирми. Включени са също и част от тези, които са с натрупан опит в областта на туризма", добави Иванов. Бюджетът за 2011 година на БРТК- Бургас ще бъде 27 хил. лева.

" Съобразили сме се с икономическата криза и ще намалим материалните разходи до минимум. Разходите ще бъдат само по целесъобразност. Основно ще се провеждат курсове в областта на ресторантьорство, хотелиерство, анимация в туризма", уточни председателят.

Днес в община Поморие ще се проведе туристическа трудова борса. Там ще се предложат работни места на безработни и на тези, които са работили сезонна работа през последните 3-4 години. "Заедно с Бюрата по труда ще решим проблема с квалификацията и преквалификацията. Ще се обсъдят и различни програми, в които тези хора да бъдат включени. През тези шест месеца, когато са без работа, да им бъде осигурено известно възнаграждение. Аз смятам, че този въпрос ще продължи, затова защото по проекта за Закон, който предполагам, че ще влезе в сила септември месец ,ще се иска сертификат за всяка специалност, за всяка професия в туризма и това ще продължи до 2015 година", каза още Иванов.

Източник: Радио Фокус

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).