Празничен концерт за Деня на народните будители в НЧ "Светлина 1939" - Поморие

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:04 / 30.10.2013
669
В навечерието на Деня на народните будители, на 31 октомври, ще се проведе тържествен концерт, организиран от НЧ "Светлина 1939". Празничната програма в Поморие ще започне в 17:00 часа в манастир "Свети Георги Победоносец", където ще се отслужи молебен за здраве и благоденствие. От там ще тръгне литийно и факелно шествие до читалището. По традиция и тази година пред сградата символично ще бъде запален вечният огън в чест на просветителите.

В концертът ще участват бивши и настоящи възпитаници на читалището и ученици от ОУ "Христо Ботев". Те ще изпълнят пред гостите рецитал, посветен на празника и ще направят презентация за делото на народните будители. Ще бъде представен и откъс от тематичен филм. Във фоайето на НЧ "Светлина 1939" вече е открита експозиция - портрети на народни будители.

Община Поморие и НЧ "Светлина" 1939 канят всички граждани и гости на града на концерта в чест на дейците от епохата на Българското Възраждане.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).