Правят обществено обсъждане на проекта за Поморийско езеро

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:21 / 18.12.2009
595
Обществено обсъждане на плана за управление на защитените зони "Поморийско езеро" ще бъде проведено на 12 януари 2010 г. Това съобщиха от федерацията на екосдруженията „Зелени Балкани", която е автор на проекта. Финансирането е от Глобалния екологичен фонд и Световна банка, като средствата са за дейности по проекта "Поморийско езеро -консервация, възстановяване и устойчиво управление".

Копие от „Интегриран план за управление на защитените зони „Поморийско езеро" и „Поморие", както и картен материал към него има на разположение в туристическия информационен център в града. Вече е готов на груб строеж посетителският център към комплекса от защитени територии „Поморийско езеро", който бе започнат в края на октомври. Той е също по проекта за консервация, възстановяване и устойчиво управление на зоната.

В момента "Зелени Балкани" довършват и останалите дейности по проекта, сред които ремонт на единствения канал, свързващ Поморийско езеро и морето, и възстановяване хидрологичния баланс на езерото, изготвяне на проект за предпазване на езерото от сладки води, създаване на План за управление на комплекса от защитени територии, хидрохимичен мониторинг на водата на езерото.

От 1993 г. "Зелени Балкани" осъществява консервационна програма на Поморийското езеро. Оттогава всяка година се организират ваканции за подобряване местообитанията на застрашени видове птици. Изградени са изкуствени острови за рибарки и дъждосвирци, плаващи острови за патици, гнезда за ангъчи, поставени са информационни табл.

Източник: factor-bs.com


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).