Пращат проверка за кръчма в морето до Лозенец

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:51 / 11.08.2009
1309
Екип от МРРБ идва в сряда по Южното Черноморие, за да провери т.нар. Малък плаж в Лозенец. Решението на спешната инспекция е взето вчера, след като в пресата се появиха публикации и снимки за заведение, разположено почти на цялата концесионна територи, та дори и в морето.

Огражденията, които сме направил по ивицата са, за да предпазим туристите от активното свлачище, което се намира в близост до плажа, обясни едният от управителите на фирмата концесионер "Тема 2" Кирил Ламбрев.

Ситуацията тук до 15 юни беше трагична, не се знаеше дали въобще ще има сезон, тъй като се укрепваше свлачището, допълни той.

Според бизнесмена акцията срещу атрактивното заведение била целенасочена. Той нарече спекулации твърденията, че туристите негодували, заради загражденията. Заведението е винаги пълно и туристи от други курорти идват до тук за да го видят, похвали се концесионерът.

Той припомни, че именно тук бяха това лято испанската група "НОХА", българската прима Лили Иванова, Васил Найденов, Нина Николина.

Скандалът гръмна след съобщение от община Царево, че кметът Петко Арнаудов ще поиска проверка на концесионните договори на всички ивици в общината, както и начинът, по който се е появило заведението на плажа в Лозенец.

Идеята за завадение над вълните не е лоша, но трябва всичко да е съгласно одобрена схема и при спазени норми, коментира Арнаудов.

Необходима е промяна на подзаконови нормативни актове, които да регламентират построяването на мостици и други аналогични съоръжения, за да привлечем туристи, трябва да им осигурим повече атракции, коментира случаят в Лозенец Георги Николчев. Той допълни обаче, че фирмите са длъжни да спазват съществуващите наредби.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
09.12.2009 Петко Арнаудов: Едва ли само концесията за „Малък плаж-Лозенец” се налага да бъде прекратена
04.09.2009 Прокуратурата ще проверява процедури и концесионни договори за плажове
19.08.2009 Кметът събаря незаконния бар на плажа в Лозенец
18.08.2009 Редица нередности констатира работната група за проверката на „Малък плаж – Лозенец”
13.08.2009 Концесионерът на Малкия плаж отстъпи пред натиска на общинска администрация и МРРБ
12.08.2009 МРРБ проверява „Малък плаж Лозенец” и „Приморско – централен”
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).