Пожар изпепели къща и две заведения в Китен

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
09:11 / 04.08.2011
2204
Пожар е изпепелил тази нощ напълно две заведения в Китен. Обгорели са и терасите на триетажна сграда, съобщават от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Рано тази сутрин към 04.50 часа е бил получен сигнал в Районното полицейско управление в град Приморско за пожар, възникнал в частен имот с две заведения в двор на ул. "Възраждане" 1 в курортния град Китен.

И двете заведения са били с дървено-преносима конструкция - едното е било пицария, а другото за продажба на картофи, бира и цаца. В резултат на огнените пламъци са засегнати и терасите на масивна триетажна сграда в рамките на имота, в която е нощувал персоналът на двете заведения.

В сградата не е имало почиващи. Няма пострадали хора, тъй като намиращите се в къщата 7-8 души са били незабавно евакуирани.

В потушаването на пламъците са се включили три пожарни коли. Пожарът най-вероятно е възникнал заради забравен включен фритюрник в заведението за продажба на картофи и риба. Заради високата температура са се възпламенили и избухнали газови бутилки в помещението, където е бил фритюрникът.

Собствениците на заведенията са реагирали много бързо и са евакуирали своевременно персонала и са подали сигнал за пожара на органите на реда. При пожара са били засегнати и сергии, намиращи се на улицата.


Виж коментарите (2)

Още по темата (1):
04.08.2011 Забравен фритюрник и взривени газови бутилки са причинили големия пожар в Китен тази сутрин
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).