Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Посланичка обеща да увеличи притока на унгарски туристи в Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 09:44 / 02.06.2011Коментари (0)452
©
След като кметът на Община Несебър Николай Димитров и Унгарската посланичка Нейно превъзходителство Юдит Ланг, заедно откриха новата сграда на центъра за рехабилитация и интеграция за деца със специални потребности и футболния турнир "Искам да бъда", се срещнаха в кабинета на градоначалника, за да обсъдят бъдещи партньорства.

Още с влизането си Н. Пр. Юдит Ланг изказа благодарността си за доброто посрещане и не скри очарованието си от Несебър, не само като град Световно културно наследство, но и като място в което усилено се работи, за да може то да бъде запазено за поколенията.

В началото на разговора Николай Димитров запозна гостенката си с условията, които предлага Община Несебър на унгарските граждани. Той посъветва Нейно Превъзходителство винаги, когато унгарски гражданин желае да направи дадена инвестиция за имот, работа и дори отдих да се посъветва с Община Несебър било то лично или чрез туроператорска фирма, защото по този начин неговата сигурност в предприетото начинание ще бъде гарантирана за в бъдеще. Относно сигурността на туристите през летния сезон, градоначалникът увери Юдит Ланг, че на територията на Несебър и к.к Сл. бряг има достатъчен брой полицаи, които общината спонсорира и през последните няколко година престъпността в района значително е намаляла.

От своя страна Нейно Превъзходителство сподели, че унгарското посолство си сътрудничи много добре с градовете от Североизточна България, но след посещението си в Несебър, задължително иска в бъдеще това да се случва и тук. Юдит Ланг увери домакина си, че още след завръщането си в посолството ще разговаря със съответните институции и усилено ще предлага Несебър, като туристическа дестинация на унгарските туроператори, защото смята, че тук туристите от Унгария ще получат сигурност, добро обслужване и най-вече ще видят нещо много повече от море, а именно богата култура и незабравима атмосфера.

И тъй като малко преди срещата, кметът Николай Димитров и Нейно Превъзходителство Юдит Ланг откриха финалът на футболния турнир "Искам да бъда", в който за първи път участва чуждестранен отбор и той е именно унгарски, по късно в разговора им се обсъдиха важни спортни инициативи. Градоначалникът сподели за намерението на Община Несебър да бъде изградена многофункционална спортна зала, в която ще се провеждат мащабни, международни спортни събития, конференции, туристически изложения и прочие. Николай Димитров сподели и за проектът, в който е предвидено обновяване на всички спортни терени в населените места на общината. Целта е да се върне старата традиция, отбори от различни страни за провеждат зимните си тренировки тук, защото климата е изключително благоприятен именно за тази цел. Част от този проект вече е осъществен след изграждането на нови спортни терени в Несебър.

Юдит Ланг силно се заинтригува от този проект и сподели, че веднага след завръщането си ще проведе разговори с унгарската футболна федерация. След като по-рано през деня, посланичката имаше възможност лично да разгледа спортната база в Несебър, тя сподели, че ако тук идват да тренират унгарски футболни отбори, ще получат най-добрите условия и то на едни от най-ниските цени от повечето страни в Европейския съюз.

След ползотворния разговор, кметът на Община Несебър Николай Димитров, подари на гостенката си картина с изображение на старинния град и книга с неговата история. Нейно Превъзходителство Юдит Ланг остана истински очарована от подаръка и сподели, че този той истински я е трогнал, защото тя е голям ценител на средновековни църкви и къщи. Именно поради тази причина веднага след срещата Николай Димитров показа на гостенката си отблизо културата и историята на единствения град в България, включен в списъците на световното културно наследство на ЮНЕСКО.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: