Посетителски комплекс с традиционни занаяти заработи в Писменово

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:06 / 08.10.2013
1444
Посетителски комплекс с традиционни занаяти заработи в с. Писменово. Стартът му бе даден на официална церемония, на която присъстваха кметът на Община Приморско д-р Димитър Германов, кметският наместник на Писменово Тодор Тодоров, председателят на общинския съвет в Приморско Миглена Барцулева, общински съветници, кметове от съставните села на общината. В словото си за откриване на комплекса д-р Димитър Германов изказа благодарност към Общинският съвет в Приморско за подкрепата, която му оказва при осъществяването на всеки един проект, като заяви и готовността на общинска администрация да продължи да работи за осъществяване на ползотворни инициативи и занапред.

Посетителският комплекс с традиционни занаяти е финансиран по програма за развитие на селските райони и е на стойност 196 864 лв. без ДДС. Обектът представлява едноетажна постройка с П-образна форма. Откритите пространства са разположени функционално на зона за преминаване на туристическия поток и зона за демонстрация на занаяти и отдих. Посетителите на комплекса ще могат да се запознаят отблизо с кошничарство, тъкачество, както и тънкостите на ножарството и други особености от бита на хората в района. В средата е разположена сцена, където фолклорни състави, певчески групи и индивидуални изпълнители ще имат възможността да представят характерни за техния край традиции. Чрез изградени рампи комплексът ще бъде достъпен и за хора с двигателни увреждания.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).