Популяризират Несебър за сватбен туризъм с "Уикенд за любов и вино"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:18 / 07.02.2013
1043
По повод 14 февруари (Денят на влюбените), община Несебър организира тридневен фестивал под надслов: "Уикенд за любов и вино в Несебър". Идеята е градът на ЮНЕСКО да бъде популяризиран като подходяща дестинация за сватбен туризъм за българските и чуждестранни двойки, решили да сключат брак през настоящата 2013 г.

От 14-ти до 16-ти февруари, Несебър ще се превърне в град на любовта, виното и сватбата. Специални атрактивни цени за двойките, които ще посетят Несебър предлагат местни хотелиери и обещават още много изненади. След регистрация двойките ще получат талони за отстъпки за 3-те вечери в определени заведения в Несебър, които ще бъдат брандирани.

През трите празнични дни община Несебър подготвя богата културна и емоционална програма. Ще има кино, театър, оперни любовни дуети, четене на стихове, посветени на любовта. Едни от най-обичаните и любими изпълнители на България ще пеят за влюбените двойки в Несебър. Дони и Нети, Коцето Калки и специален концерт на "Бг радио", "Любими песни за любими хора" с водещ Наско на връх Св. Валентин ще гледаме на площада в Новия град. Всички гости на града ще имат възможността да видят възстановка на сватбена рокля от 1948 г. и да разберат какъв е бил сватбеният протокол в началото на миналия век. Всеки ще може да изработи свой любовен талисман и да разгледа изложби на сватбени фотографи. Някои ще имат възможността да закусват с кмета на Несебър, господин Николай Димитров.
По повод тридневния фестивал, община Несебър обявява конкурс на тема "Сватбената снимка на моите родители". Всеки участник ще има възможността да се включи в конкурса като се разрови в старите фотоалбуми и кутиите със снимки на тавана и покаже как са изглеждали неговите родители в деня на тяхната сватба. Време е да си припомним старата любов на младини!

Събитието се организира от община Несебър под патронажа на кмета Николай Димитров. Входът за всички събития от програмата в свободен. Всички влюбени двойки са поканени!


Виж коментарите (0)

Още по темата (10):
14.02.2013 Магията на любовта идва в мол Galleria Burgas
14.02.2013 Любовен киномаратон за бургазлии на 14 февруари
14.02.2013 Валя Балканска ще пее на поморийска сцена за Св. Валентин
12.02.2013 Валя Балканска ще пее на поморийска сцена за Св. Валентин
12.02.2013 В Царево празнуват 14 февруари с концерти и кампания на БЧК
12.02.2013 Приканват бургазлии да изследват своя ХИВ статус
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).