Поморие отбелязва световния ден на музиката с детски концерт

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:10 / 01.10.2012
537
По случай Международния ден на музиката на 06.10.2012 /събота/ от 18.30 ч. в Кинотеатър Поморие ще се състои концерта "Да пеем заедно с приятели", с участието на детска вокална група "Слънчев Ритъм" при Народно Читалище "Светлина-1939" гр. Поморие и група "Маргаритка" гр. Смядово. Децата ще демонстрират ярко присъствие на сцената, а звънливите им гласчета ще се леят и спечелят сърцата на хората. Входът е свободен.

ДВГ "Слънчев ритъм" е създадена през октомври 2011 г. с ръководител Рада Джафарова-Петрова. Групата се състои от деца на възраст от 6 до 13 години. За краткия период от време децата постигнаха големи успехи на 6 международни фестивала и конкурси и станаха любимци на публиката. През лятото на 2012 изнесоха два концерта в Поморие, където се представиха в най-добрата си светлина, с артистично поведение, освободеност на сцената и много добри певчески възможности.

ДВГ "Маргаритка" гр. Смядово е създадена през 2004 г. с ръководители: Димитричка Димова и Стоян Шайков. В репертоара им са включени авторски и песни на съвременни български композитори. Освен на български език, изпълняват песни на руски, английски и италиански език. За своите 8 години на сцената са представили 15 авторски произведения и над 70 творби. С голям успех са участвали на престижни национални и международни конкурси. Лауреати са три пъти на най-високото отличие Гран при. Носители са на златни, сребърни и бронзови медали, специални награди и дипломи. Участвали са в детското телевизионно шоу с конкурсен характер Super8.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).