Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Полицай от Царево получи приза "Полицай на месеца" за юли
Автор: Екип Burgas24.bg 13:30 / 16.08.2013Коментари (1)688
©
Полицай на м. юли в поредната церемония, провела се с участието на зам.-директора на ОДМВР - Бургас комисар Калоян Калоянов стана старши полицай Недко Георгиев - служител в "Охранителна полиция" при Районно управление "Полиция" - Царево. Полицай Георгиев е отличен за това, че в резултат на бързите му и адекватни полицейски действия е неутрализирал извършването на серия от взломни кражби на парични суми от кафе-машини, монтирани в Царево.

Преди броени седмици Недко Георгиев и колегите му от крайморското управление получили сигнал за поредна кражба от кафе-машина, осъществена в тъмната част на денонощието, като собственика й дал относително точно описание на двамата извършители и на колата, с която се придвижвали. Няколко часа по-късно, след приключване на полицейската смяна, старши полицай Георгиев с личния си автомобил забелязъл двамата извършители, разпознал ги и предприел преследване, като паралелно с това алармирал колегите си от Районни управления "Полиция" - Царево, Приморско и Созопол за извършване на заградителни мероприятия и спиране на съмнителния автомобил.

Близо половин час служителят на реда преследвал мъжете и давал информация за местоположението им, като на територията на Черноморец, автомобила е спрян, а извършителите на кражбата от монетника на кафе-машината задържани. Спрямо тях са образувани досъдебни производства за извършени общо четири кражби от кафе-машини, като цялостното документиране на престъпната им дейност продължава.

Служителят бе отличен лично от зам.-директора на ОДМВР - Бургас - Комисар Калоян Калоянов, който му връчи почетна грамота и го награди с «обявяване на благодарност» и индивидуална парична награда в размер на 100 лв., подчертавайки изрично че извършените от старши полицай Недко Георгиев действия са пример за младите полицейски служители, стартиращи работата си в системата на МВР.

Според комисар Калоянов : "Десет годишния стаж на служителя от Районно управление "Полиция" - Царево е оказал голямо влияние за постъпката му, благодарение на която са задържани поредните, престъпили закона лица. Отчитайки факта, че полицейските действия са предприети в извънработно време и то след нощна смяна, инициативата на старши полицай Георгиев е повече от ценна, тъй като това доказва че работното време на служителите на реда не се ограничава в стандартните граници от 08.00 до 17.00 ч., а полицаят е винаги на работа и следи за гарантиране спокойствието и сигурността на гражданите".

При получаването на почетната грамота старши полицай Недко Георгиев благодари на своите колеги за екипната работа, тъй като е убеден, че полицейския труд съвместява усилията на всички служители и показва нивото на професионализъм и умения, придобити през годините. Полицай Георгиев благодари персонално и на Началника на крайморското управление, в което е започнал работа през януари 2004 год. - главен инспектор Красимир Киров, като се ангажира и за в бъдеще да поддържа високо ниво на професионализъм, за да може Районно управление "Полиция" - Царево да се отличи отново с титлата "Полицай на месеца".

Старши полицай Недко Георгиев има почти десет годишна кариера в системата МВР, като винаги е работел в сектор "Охранителна полиция" към Районно управление "Полиция" - Царево. Семеен е с едно 5-годишно момченце, което противно на очакванията на баща си иска да стане огнеборец, а не полицай.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.08.2013 г.
0
 
 
съвместно с крадливите цигани дето щъкат из целия град ли са го избрали.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: