Поканиха Бойко Борисов за официалното откриване на новия музей в Царево

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:50 / 06.11.2012
1067
Новият общински музей в Царево ще бъде официално открит на 6 декември, празника на града. Това каза кметът на Община Царево Георги Лапчев. Музеят е на три нива, едното е картинна галерия, друго е посветено на археологията в региона. Очаква се да бъде изложено и съкровището от сребърни монети, открито край село Синеморец. В региона темата археология тепърва ще се развива още по-активно. На територията на общината има три обекта, финансирани по правителствената програма "Виа Понтика", чиято цел е да разкрие културни и исторически забележителности, които да бъдат експонирани по подходящ начин и да привличат посетители. За откриването на музея и тържеството за празника на Царево е поканен и премиерът Бойко Борисов.

По думите на кмета - това ще е още една атракция за туристите през следващия сезон. Община Царево отчита добър туристически сезон.

"От Скандинавия има една огромна група, която всяка година посещава Царево и региона. Имаше много чехи. 25% е ръстът на туристите от Русия през тази година в сравнение с предходната. И българските туристи не бяха малко и също бележат ръст. Факт е, че българските туристи се насочват все повече към юга, защото бетонът не е никак привлекателен. А това, с което община Царево разполага, е все още девствената природа, която привлича", каза Георги Лапчев.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).