Подготовката на Община Созопол за летния сезон ще е над два милиона лева

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:11 / 04.05.2010
773
Община Созопол усилено се готви за новия туристически сезон, съобщи   кметът на Созопол Панайот Рейзи. По думите на кмета подготовката върви нормално и са предвидени различни дейности и мероприятия за да придобие градът по-привлекателен вид. Идеята е сезонът да бъде открит в първата седмица на юли и в оставащите дни Созопол ще бъде готов да посрещне туристите, каза Рейзи. Кметът на община Созопол каза, че и тази година пропускателен режим в курорта няма да има.

"Не виждам защо е необходим. Откакто съм кмет вече трета година няма такъв режим и не виждам смисъл. По отношение на разкриване на нови паркинги ще има, но те ще са на частни терени. Концесионерите на плажовете са готови. Договорили сме се след пети май да открият по един спасителен пост, защото вече има туристи и гости, които желаят да се изкъпят в морето. Инфраструктурата - до края на май ще извършим предвиденото асфалтиране, тротоари, осветление и озеленяване, така че хората като дойдат в Созопол отново ще намерят един освежен и подготвен град за летния сезон подготовката за сезона ще ни струва около 2-3 милиона лева", каза Рейзи.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).