Пияният тираджия три пъти оставал без книжка

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:18 / 30.06.2009
737
Радослав Горанов (37) от Поморие, който на 27 юни помете с ТИР 3 къщи в с. Студено буче, е лежал в затвора за кражба. Присъдата му влязла в сила през 2004 г. Горанов изкарал в затвора 2 г. и излязъл на свобода.

В транспортната фирма "Перчемлиев" ЕООД със седалище в Несебър бил назначен на 10 април м.г., уточни юридическият консултант на фирмата Панайот Велков.

Според КАТ е наказван 3 пъти за шофиране с алкохол. През 1999 г. му взели книжката за 12 месеца. През 2001 г. отново го хванали с алкохол - над 2,5 промила. Книжката му е отнета за 21 месеца. Третото произшествие станало скоро след изтичането на предното наказание - през 2003 г. Тогава Горанов е хванат да кара пиян, книжката му е отнета за 12 месеца. Горанов е разследван и за кражба на кола, но делото е висящо.

"Откакто сме го взели на работа, не сме имали проблеми. Не е идвал пиян на работа, не беше конфликтен, няма нарушения на дисциплината. Нямаме практика да мерим с дрегер шофьорите си преди да тръгнат на път. Проверяваме техническото състояние на автомобила. Самият шофьор попълва пътен лист, преценя се дали поведението му е адекватно. Друг е въпросът, че не можем да контролираме шофьорите си, докато са на път", обясни Велков. Горанов вече нямало да работи във фирмата. Собственикът й Симеон Перчемлиев не бе открит за коментар.

Днес изтича 72-часовият срок на задържането на шофьора. Ще искаме постоянен арест, каза районният прокурор Емил Александров. След като срутил 3 къщи, тирът на Горанов повлякъл и два елстълба а, с. Студено буче остана без ток. В кръвта на шофьора е имало 2,39 промила алкохол. В кабината на камиона пък се търкаляли 6 бутилки бира.

"Помислихме, че става земетресение. Толкова силен беше ударът", разказа Красимира Трайкова, собственичка на една от пострадалите къщи. 14-годишният й син Детелин още е в шок, семейството се преместило при роднини. Хората от Студено буче настояват за камера и радари по пътя. Искат да се ограничи на трафикът на автомобили над 10 т.

Източник: в. "24 часа - Бургас"


Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
28.06.2009 Мъртво пиян бургаски тираджия помете три къщи в Монтана
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).