Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пчелари поднесоха плакет и сладки дарове на кмета на Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 15:10 / 02.09.2010Коментари (0)674
©
Традиционна среща между кмета на Несебър Николай Димитров и участниците в поредното, девето, издание на Фестивала на меда се състоя днес в общината. Гостите бяха предвождани от Кирил Киров - най-изявения пчелар в региона, и от "Царица на меда" за 2010 година плевенчанката Мария Иванова. Пчеларите поднесоха на домакина сладки дарове - кошница с мед и пчелни продукти от цяла България, бутилка марково уиски и цветя. Освен това Кирил Киров връчи на кметът на Несебър Николай Димитров плакет за особени заслуги от Организационния комитет на първата по рода си Световна конференция по биопчеларство, провела се в рамките на форума.

По време на срещата Кирил Киров разказа, че президентът на Световната пчеларска организация "Апимондия" Жил Ратиа, който бе специален гост на международния форум, останал искрено възхитен от пчелина-музей в с.Кошарица, собственост на несебърския медопроизводител. Вниманието на французина заковали интересните вариации на кошери, представляващи умалени копия на известни сгради от Несебър като храма "Христос Пантократор" и вятърната мелница на провлака, църквите "Свети Стефан" и "Св. Йоан Кръстител". Оригиналната идея кошерите да са в този вид особено зарадвала гостите на музея, дошли в Несебър заради първата Световната конференция по биопчеларство. Тази апидестинация бе част от програмата на международния форум, който събра около 150 светила в пчеларството в града на ЮНЕСКО. Всъщност една от темите, разглеждани на световната конференция, бе свързана именно с приложението на апитерапията в медицината. Лекцията изнесъл самият президент на Световната пчеларска организация, а интересът към нея препълнил залата със заинтересовани пчелари.

По време на срещата бяха обсъдени различни възможности, свързани с развитието на следващия фестивал на меда, като градоначалникът обеща да се задълбочи сътрудничество между медопроизводителите и общината, така че бъдещото юбилейно издание да бъде още по-атрактивно за посетителите.

Фестивалът на меда в Несебър ще продължи до 5 септември. Дотогава всеки може да си купи екологично чист и здравословен мед, пчелни продукти-цветен прашец, пчелно млечице и прополис, както и козметични пчелни продукти.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бюджет 2024
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: