Павлин Коджахристов: Работихме 6 месеца да разбием "Шейховете"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
11:00 / 20.08.2010
16113
При специализирана полицейска операция "Шейховете" са задържани четирима служители на Министерството на вътрешните работи. Заместник-директорът на Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР Павлин Коджахристов обясни, че са задържани общо четирима служители на ведомството, които са участвали в организираната престъпна група. "Групата, която извършваше продължителна престъпна дейност, беше много професионално обработена и добре организирана от служителите на МВР.

Работихме около шест месеца и задържахме групата в момента на извършването на кражба в особено големи размери. Групата използва един камион, който външно по никакъв начин не прилича на цистерна, и един водопровод, закачен към продуктопроводите на "Лукойл", които пренасят горива - бензин и нафта. Групата е работила доста време, докато успее подходящо да свърже водопроводната инсталация с продуктопровода. В този камион, който е с вместимост около 35 тона гориво, успяха да откраднат около десет тона гориво и бяха задържани в момента на кражбата", каза Павлин Коджахристов.

Продължават процесуално-следствените действия. Извършват се повторни огледи на камиона и на мястото на кражбата. В момента следователи и прокурори от Окръжна прокуратура Бургас извършват съответните действия. Взета е мярка от 24 часа полицейско задържане на участниците в групата. Продължават действията по установяване на други лица, които подпомагат групата в престъпната й дейност.

Политиката на министерството е - подобни служители да получават съответните присъди, бе категоричен Павлин Коджахристов, заместник-директор на Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР.

Специализирана полицейска операция "Шейховете" стартира рано тази сутрин. Задържани са около осем тона крадено гориво и шестима души. Сред тях са двама полицаи - Георги Богданов и Димитър Стойчев, които са инспектори на пристанището на "Нефтохим". Организатори на групата са Валентин Атанасов от Транспортна полиция и Валентин Станев от Първо РПУ Бургас. След разбиването на групата двамата избягаха в гориста местност край бургаското село Росен и по-късно бяха разкрити и задържани. На мястото на кражбата е задържан 38-годишният Георги Иванов. Той е криминално проявен, регистриран за кражби и отнемания на МПС.

Камионът с маскираната цистерна е бил ескортиран от два автомобила. В единия е задържан 41-годишният Петър Милчев. Той също е криминално проявен, регистриран за кражби и отнемане на МПС, и 30-годишният Стоян Златев. Той е с 15 криминални регистрации. Задържан е 21-годишен охранител, Калоян Атанасов, който не е криминално проявен. Операцията е съвместна на Дирекция "Вътрешна сигурност" МВР, ОД МВР Бургас, Жандармерията и със съдействието на охранителната фирма, охранявала "Лукойл".


Виж коментарите (2)

Още по темата (10):
01.09.2010 Всички "шейхове" остават в ареста
31.08.2010 Обжалването на мерките за неотклонение на "Шейховете" е неоснователно, смята прокурорът
27.08.2010 Апелативният съд отложи делото на "Шейховете"
27.08.2010 Четирима от "Шейховете" обжалват мерките си за неотклонение
25.08.2010 Полицаи смляха от бой бивш колега без причина
22.08.2010 Гледат мярката за неотклонение на "Шейховете"
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).