Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Патриотично букварче получи всеки първолак в Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 14:16 / 15.09.2009Коментари (0)754
Точно в 09.00ч. знамената на всички училища в община Несебър бяха вдигнати. За поредна година, училищните дворове събраха малки и големи, учители и родители, всеки един по своему развълнуван от първия учебен ден.

Във всяко едно от общо деветте училища в общината, представители на кметския екип лично поздравиха присъстващите и поднесоха поздравителен адрес от името на кмета Николай Димитров. За втора поредна година всички първолаци получиха и патриотично букварче, което започва с „Аз съм българче" и завършва с химна на Република България. В книжката срещу всяка буква от азбуката съответства емблематична родолюбива дума и бързо и лесно първолаците се запознават с историята, културата и литературата на България. На днешния ден за първи път прага на училището прекрачиха 189 деца от цялата община.

В несебърското СОУ „Любен Каравелов", специални гости по случай празника бяха секретаря на община Несебър г-н Стойко Стоянов и началникът на отдел „Образование" г-н Живко Георгиев. След тържественото издигане на знамето всички мълчаливо изслушаха химна на Република България, след което отец Димитър отслужи тържествен водосвет. Последва поздрав от директорката на училището г-жа Тодорка Желязкова, която пожела на всички възпитаници много успехи в учението и усвояването на житейските уроци, като за пример даде завършилите миналата година ученици, достойно поставили своето училище на едно от първите места в Бургаска област, след провеждането на зрелостните изпити. В поздравителното си слово, секретарят на община Несебър г-н Стоянов, пожела на възпитаниците много успехи в училище, да радват родителите си само с шестици и никога да не забравят да уважават своите учители, пред чието просветно дело той лично се прекланя.

Учениците от СОУ „Любен Каравелов" изнесоха кратка програма изпълнена с много песни, танци и стихотворения, след което първият звънец удари и призова възпитаниците да влезнат в класните си стаи. Както винаги, най-малките, първолаците, първи прекрачиха прага на бъдещото си училище развълнувани от срещата си с него. В красиво украсените им класни стаи, на малките чинове търпеливо ги очакваха бъдещите им другарчета - учебниците, а лично г-н Стоянов раздаде на всяко едно дете патриотичните букварчета, подарък от община Несебър.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: