Отмениха още едно разрешение за строеж в Несебър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
17:20 / 15.01.2013
1256
Със заповед на началника на Регионален отдел Национален строителен контрол към РДНСК-Югоизточен район от днес e отменено още едно разрешение за строеж в жилищен комплекс "Черно море" в гр. Несебър - урегулиран поземлен имот /УПИ/ I, кв.23., както и одобрените проекти за строеж "Жилищна сграда".

За територията на комплекса, със заповед на кмета на общината от 1995г., е одобрен Подробен устройствен план /ПУП/ - застроителен и регулационен план /ЗРП/. През 1997 г. със заповед на кмета е одобрен Териториалноустройствения план /ТУП/ на общината и на петкилометровата крайбрежна зона, съгласно който територията на жилищния комплекс запазва предназначението си за жилищно застрояване.

Със заповед от 2011 г. е одобрено частично изменение на ПУП, съгласно което за УПИ I в кв. 23 е определен характер на застрояването средно - с максимална височина до 12 метра.

Имотът попада в обхвата на зона "Б", съгласно Закона за устройство на Черноморското крайбрежие /ЗУЧК/, но при наличието на действащ ПУП преди влизане в сила на ЗУЧК, за същия не се прилагат ограниченията за строителство в зона "Б".

Имотът е общински и от общината е учредено право на строеж на Росица Козарова и Златко Козаров. От главния архитект на Несебър е издадено разрешение за строеж № 61/27.12.2012 г. за "Жилищна сграда" с височина 10 м, на 2 етажа с разгъната застроена площ 596 кв. м.

По него е извършена служебна проверка от Регионален отдел "Национален строителен контрол" /РОНСК/-Бургас към Регионална дирекция за национален строителен контрол /РДНСК/-Югоизточен район /ЮИР/.

Установени са следните нарушения при издаването на разрешението за строеж:

- Проектните части на инвестиционния проект, с изключение на част "Архитектура", които се съхраняват в община Несебър, не са одобрени от главния архитект по смисъла на Закона за устройство на територията /ЗУТ/. Върху същите няма щемпел и текст "одобрявам" с дата и подпис от главния архитект на община Несебър.

- Проектите по различните части не са съгласувани помежду си, както и не са съгласувани от възложителите.
- Не са изяснени условията за присъединяване на строежа към водоснабдителната и канализационната мрежа и към момента не съществува техническа възможност за присъединяване. Не са изпълнени и с инвестиционния проект не са предвидени за изпълнение уличен водопровод и канализация.

Срещу главния архитект на община Несебър ще бъде образувано административнонаказателно производство за допуснатото нарушение при издаване на разрешението за строеж и ще му бъде наложена глоба в размер на 5000 лв.


Виж коментарите (1)

Още по темата (73):
16.03.2016 Забраниха строителството върху дюните в защитена зона
"Ахелой-Равда-Несебър“
30.11.2015 Разследването за "Дюнигейт" продължава, на мушката е екошеф
30.03.2015 Бившият шеф на РИОСВ-Бургас осъди МОСВ
26.03.2014 Изготвят специализирани карти на дюните по Черноморското крайбрежие
19.02.2014 Забраниха строителството в защитена зона "Ахелой-Равда-Несебър"
18.02.2014 Стопираха строежите на несебърските дюни
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).