Откриха пътя Сунгурларе-Мъдрино, ред е на още два третокласни пътя в Бургаско

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
12:55 / 03.08.2012
1092
С водосвет и пет месеца предсрочно министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова откри основно ремонтирания пътен участък Сунгурларе-Мъдрино. Пътят свързва Сунгурларе с главния път Шумен-Карнобат и е изключително важен за района.

"Не делим пътищата на по-малки и по-големи, на по-важни и по-маловажни. Важното е хората да пътуват бързо, безаварийно и сигурно. Това е нашата цел. Над 2 млн. лева от държавния бюджет са инвестирани в тази 12-километрова отсечка", каза министър Павлова.

По думите й в Министерството на регионалното развитие и благоустройството са били получени множество оплаквания, свързани именно с този участък.

"Такъв основен ремонт на пътя Сунгурларе-Мъдрино не е правен повече от 30 години. Вярвам, че този път, както и Ришки проход, който в момента се рехабилитира, ще накарат инвеститорите за повярват, че този район е добър за техните инвестиции", допълни Павлова.

Ришки проход в момента се рехабилитира с 54 млн. лева и се очаква да бъде открит през следващото лято. Според министър Лиляна Павлова в Ришки проход ще бъдат ремонтирани над 20 съоръжения, по голяма част от които са мостове.

В Бургаско предстои откриването на още две третокласни пътни отсечки. Това са пътят Ахтопол-Резово, който според министъра ще бъде открит до дни, както и пътят Ясна поляна-Приморско.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).