Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Откриха новата сграда на социално заведение в Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 15:35 / 31.05.2011Коментари (0)375
Нейно Превъзходителство Юдит Ланг - извънреден и пълномощен посланик на Република Унгария в България, остана искрено възхитена от условията в новата сграда на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца със специални потребности от 3 до 18 г. "Слънчице" в Несебър.

Заедно с кмета Николай Димитров гостенката разгледа социалното заведение днес, което на тази дата, паралелно с освещаване на новата сграда, отбеляза и своя трети рожден ден. Посланичката не пропусна, на тръгване от центъра, да поздрави кметът и Община Несебър за положените усилия и вложените средства в създаване на иновативно и удобно социално заведение, в което опитни професионалисти да обгрижват децата със специални потребности.

Официалното откриване започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Петър от храма "Св.Успение Богородично", а веднага след него пeсенeн поздрав към насъбралата се публика поднесоха възпитаниците на Общински детски комплекс - Несебър. В своето приветствие унгарската посланичка Юдит Ланг сподели, че благодарение на този център децата имат възможност да се интегрират по-добре към обществото, а кметът на Несебър Николай Димитров в словото си подчерта, че "отношението към децата със специални потребности е оценка за зрелостта на гражданското ни общество".

"Всички деца имат еднакви мечти ...да играят, да пораснат, да бъдат обичани." - е своеобразният девиз на социалното заведение, и в този контекст кметът сподели, че ние трябва да направим всичко възможно тези мечти да бъдат осъществени. "Щастлив съм, че в Несебър има именно такова място, в което има желанието всичко това да бъде постигнато и след три годишна работа, мисля че резултатите са вече на лице.", бяха част от думите на градоначалника.

Центърът, който изцяло се финансира от Община Несебър, се намира на ул. "Струма" 14 и разполага с рехабилитационен, логопедичен и психологичен кабинет. В новооткритата днес сграда има и Монтесори кабинет със специални образователни материали за децата със специални образователни потребности. Социалното заведение разполага още със сензорна зала, оборудвана със светлинни ефекти и музика с природни шумове, която е предназначена за релакс на децата и има успокояващо въздействие върху тях. Центърът за социална рехабилитация и интеграция за деца със специални потребности представлява среда, която е стимулираща и подходяща за развитие на потенциала на подрастващите.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Водна криза
България и Войната в Украйна
Бюджет 2024
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: