Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Откриха новата сграда на полицейското управление в Приморско
Автор: Екип Burgas24.bg 15:59 / 23.05.2013Коментари (0)967
Новата сграда на Районно управление "Полиция" - Приморско, разположена на ул. "Странджа" № 16 в града, бе открита официално днес от заместник-министърът на вътрешните работи - Димитър Георгиев, директорът на областна дирекция на МВР-Бургас - комисар Милен Димитров и зам.-кмета на Община Приморско - Милчо Милев.

Сградата е предоставена на МВР с решение на предишния съвет Общински съвет - Приморско по инициатива на бившия кмет - Лиляна Димова, като близо тригодишната идея по реконструиране и реновиране на бившата сграда на Община Приморско, благодарение усилията на местна и изпълнителна власт, от днес вече е факт. Общата разгърната площ на новата полицейска сграда е 800 кв.м., като оборудването й заедно с обзавеждането костват общата сума от 220 000 лв.

Церемонията по откриване на обновеното полицейско здание започна с тържествено слово на заместник министърът на вътрешните работи - Димитър Георгиев, който благодари на управата на Община Приморско в лицето на кмета - Димитър Германов и предишния кмет Лиляна Димова, на общински съвет - Приморско в лицето на председателя му Миглена Барцулева и посмъртно на предишния председател Пламен Георгиев, благодарение на чиято активна работа, новата сграда на полицията в крайморския град е финализирана.

Георгиев обяви, че за нуждите на служителите в ОДМВР - Бургас са дадени 15 полицейски автомобила и 13 мотора за звено "Сигма"към сектор "Пътна полиция" ОДМВР - Бургас, които да подпомогнат работата на служителите на реда в предстоящия летен сезон. Общата стойност на направената в техника инвестиция е в размер на 500 000 лв.

В тържествено слово от името на кмета на Община Приморско - Димитър Германов, който по уважителни причини не присъстваше на церемонията, заместникът му - Милчо Милев благодари на полицейските служители за отличната работа, като декларира безрезервната подкрепа на местната власт и в следващи начинания, важни за полицейската работа. Заместник кмета изтъкна искреното си задоволство от новата за МВР и Община Приморско придобивка, като обясни че тържеството е двойно - откриване на новата полицейска сграда и отбелязване празника на крайморската Община - 24 май.

В заключение на официалните слова, Директорът на Областна дирекция на МВР - Бургас - Комисар Милен Димитров благодари и отличи символично с почетен плакет за съвместно сътрудничество: изпълнителят, реализирал проекта за новата сграда на РУП - Приморско - Михаил Спасов, кмета на Община Приморско - Димитър Германов, предишния кмет на крайморската община - Лиляна Димова и посмъртно предишния председател на Общински съвет - Приморско - Пламен Георгиев. В тържествените си думи комисар Димитров отбеляза приноса на полицейските служители от Приморско по гарантиране реда, спокойствието, сигурността и спазването на законите на Република България, като им пожела по-лек летен сезон и запазване на амбицията и професионализма, показвани до момента.

Отец Гавраил от храм "Св.Св. Кирил и Методий" в Приморско прочете молитва за благоденствие и освети новата полицейска страда и техника. С плисване на вода и разрязване на националния трикольор, сградата на Районно управление "Полиция" - Приморско, разположена на ул. "Странджа" № 16 в града, бе открита официално днес от заместник-министърът на вътрешните работи - Димитър Георгиев, директорът на областна дирекция на МВР - Бургас - Комисар Милен Димитров и зам.-кмета на община Приморско - Милчо Милев.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
Природни стихии
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: