Откриха 200 кг контрабанден прах за пране в автобус на Малко Търново

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:50 / 13.05.2011
395
200 килограма контрабанден прах за пране и 3 800 къса цигари без акцизен бандерол откриха в спалното помещение на шофьора на туристически автобус митническите инспектори на Митнически пункт Малко Търново днес при рутинна проверка.

Автобусът с румънска регистрация е превозвал туристи в посока от Турция за Румъния през България. Иззетият недеклариран прах за пране марка "Persil Gold" е в опаковки по 10 кг., а контрабандно пренасяните цигари са с марки "Ashima", " Marble", "Capital". Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу шофьора на автобуса - 36-годишен румънски гражданин с инициали R.T. от гр. Констанца.

Три опита за контрабанден внос на цигари от Турция са пресечени на граничните митнически пунктове в Малко Търново и Лесово през последните два дни, иззети са 7 100 къса / 355 кутии/ цигари без акцизен бандерол. Освен посочения случай на Малко Търново, 3 300 къса от контрабандните цигари са иззети на Лесово при щателни митнически проверки на два леки автомобила с българска регистрация. Цигарите са били укрити във фабрични кухини на колите. И двамата нарушители са български граждани от гр. Ямбол с инициали К.Р. и С.Ч.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).