Отказали парцел на Боян Радев в Стария Несебър за музей

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:03 / 22.10.2010
608
300 кв. м парцел поискал за музей олимпийският шампион по борба Боян Радев от бившите кметове на Несебър Янаки Стоянов и Николай Трифонов. Те обаче му отказали.

"Бях готов да даря колекцията си от антични предмети на града, но те ме излъгаха", разкри известният спортист в Бургас при откриването на изложба от 39 платна на Георги Баев, собственост на Радев.

И Стоянов, и Трифонов потвърдиха, че са водени такива разговори. Не се е стигнало до споразумение, тъй като той не харесал предложените имоти. "Много добре знам каква е колекцията на Боян и затова исках да стане достояние на гостите на Несебър, но той настояваше на всяка цена мястото да е в Стария град и да има възможност да ползва част от него като жилище", обясни Янаки Стоянов.

"Не че бях против, но не разполагахме с подходящо предложение. Хареса си една бивша детска градина, но ако там бяхме започнали да строим, щяха да ни разпънат ни кръст", обясни екскметът. "Предложихме му имот в Стария град, но той не го хареса", добави и Николай Трифонов.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).