Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Оставиха в ареста Стефан, пребил почти до смърт мъж в Камено
Автор: Иван Сотиров 15:24 / 19.08.2020Коментари (0)3279
© Burgas24.bg
Окръжен съд – Бургас потвърди определение на Районен съд – Бургас и взетата мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Стефан А. Той  е обвиняем за това, че на 24.07.2020 г., в  Камено, чрез нанасяне на удари с ритници и с юмруци в областта на главата, тялото и коремната област, причинил на В. К. тежка телесна повреда. Тя е  довела до опасност за живота на пострадалия, като деянието е извършено по особено мъчителен начин и жестокост и по хулигански подбуди.

 Извършеното престъпление е наказуемо с "Лишаване от свобода" от три до петнадесет години, т.е. тежко умишлено престъпление по смисъла на закона.

Според въззивната инстанция първоинстанционният съд правилно е приел, че първоначалният преглед на доказателствените източници, способства изграждането на предположение за евентуална ангажираност на обвиняемия в осъществяването на престъпното деяние. Бургаският окръжен съд счете, че по делото е необходимо изготвянето на съдебномедицинска експертиза за изясняване какви точно телесни увреждания е получил пострадалия и от какви действия са били причинени тези увреждания. Такава вече е назначена с постановление на разследващия орган.

Правилна се явява преценката на първоинстанционния съд, че от доказателствата по делото може да се обоснове наличие на реална опасност от извършване на престъпление от страна на Стефан А. Данните от приложената справка за съдимост на обвиняемия установяват, че през 2016 г. спрямо същия е било одобрено споразумение за държане с цел разпространение на наркотични вещества, като му е било наложено наказание "Лишаване от свобода" за срок от единадесет месеца, изпълнението на което е било отложено за срок от три години. Действително, по отношение на това осъждане е настъпила реабилитация, но факта на извършване на противоправно деяние характеризира неблагоприятно личността на обвиняемия. Същевременно представените пред въззивния съд нови писмени доказателства от прокурора, установяват, че Стефан А. е бил санкциониран за други извършени от него противоправни деяния. Окръжен съд – Бургас счете, че "наличието на предходно, несъответстващо на закона поведение, от една страна е показател за престъпни нагласи, а от друга, дава основание на съда да приеме, че съществува опасност от реализиране на престъпна проява от обвиняемия, в случай, че свободното му предвижване не бъде ограничено с най-тежката мярка за неотклонение".

Според въззивния съд, по делото обаче не се включат данни сочещи на опасност от укриване на Стефан А. В подкрепа на този извод на съда е трайната връзка на обвиняемия с населеното място, в което живее със семейството си - гр. Камено, в който град е постоянния и настоящ адрес на обвиняемия.

С тези мотиви, Бургаският окръжен съд намери жалбата на обвиняемия и неговия защитник срещу първоинстанционното определение за неоснователна, а атакуваното определение като законосъобразно и обосновано и го потвърди. Определението на съда е окончателно.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Световна черна хроника
Новак Джокович идва в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: