Определят собствеността на част от улици и алеи в зона "Изток" на "Слънчев бряг"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:55 / 19.08.2012
421
Искова молба за определяне на собствеността на част от улици и алеи в зона "Изток" на комплекса "Слънчев бряг" ще внесе в Районен съд-Несебър местната община. Това каза кметът Николай Димитров по време на среща с хотелиери, организирана от Съюза на собствениците в Слънчев бряг. 

Исковата молба ще бъде внесена в съда на 21 август /вторник/, каза адвокат Таня Дамянова. По този начин предприемаме действия и процедури от страна на общината в посока решаване на проблема със собствеността, стопанисването и поддръжката на инфраструктурата в зона "Изток" на комплекса. С цел улесняване на процеса, юридически екип на Съюза е изготвил правен анализ по проблема. Друг вариант е държавата да обяви в ликвидация Слънчев бряг АД, каза Димитров. 

Слънчев бряг е дружество, което е изчерпано от към съдържание и не развива никаква дейност, допълни той. Според хотелиерите Слънчев бряг трябва да се отдели като самостоятелен курорт с отделно управление, а община Несебър да поддържа и стопанисва инфраструктурата му. Хотелиериете отново подчертаха на срещата, че цели централни алеи и улици не са осветени през нощта, не се поддържа чистотата в курорта, проблеми има както с шума, така и със спазването на обществения ред и сигурност. 

Хотелиерите ще предложат на ресорното министерство да бъде създаден специален държавен орган, който да следи за шума от заведенията и този орган да има правото да ги затваря при нарушение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).