Опасност от наводнения в Руен и ниските села в областта

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:04 / 11.10.2011
683
Заради обилните валежи са наводнени къщи в община Руен, съобщи Исмаил Осман, кандидат-кмет за втори мандат на ДПС в Руен. "Получихме сигнал за три наводнени къщи в Руен и няколко в другите населени места, но все още не сме обобщили данните, постоянно звънят", каза още той.

"В момента подготвихме няколко помпи за източване на вода от къщите, но все още вали и положението е доста тежко. Няколко жени в Руен пристигнаха преди малко при мен с молба да се направи нещо, тъй като може би след около час ще влезе вода в техните къщи, дворовете са пълни вече. Канализацията е частична и не може да поеме водата", допълни Осман.

"Опасност от наводнение има в Руен и селата, които се намират по-ниско - Ябълчево, Разбойна, Преображенци, Вресово", каза още той. Вода се източва в Руен със закупената общинска помпа и с тази на ВиК, но все още вали.

"Когато спре да вали ще направим по-голяма организация за източване. Ако се наложи ще бъдат изпратени помпете и в селата. Къщи са на ниско и улицата се пълни с вода, оттам влиза в дворовете и се пълнят и самите къщи", обясни Осман.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).