Около 2000 души очакват на събора в местността Петрова нива

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:12 / 19.08.2011
600
От 1000 до 2000 души се събират обикновено на събора в местността Петрова нива и тази година очакваме да дойдат около 2000 души. Това каза зам.-кметът на Община Малко Търново Илиян Янчев.

Малко Търново е организатор на традиционния събор, посветен на годишнината от избухването на Илинденско-Преображенското въстание в Одринска Тракия. "Призовавам - на събора да дойдат хора, които наистина имат съзнание за това, което се е случило, защото понякога се преиграва и на събора идват търговци и хора, които не харесваме", каза Янчев.

За събитието са поканени абсолютно всички официални лица - премиер, президент и др. Отделените средства от общината не са малко, а организацията е отнела около месец. "Община Малко Търново отразява по подобаващ начин събитието всяка година. За мен по-добре е съборът да не бъде всяка година, защото се изискват много усилия и средства. Ще има тържествена литургия, официална част, ще бъде произнесено слово от Тракийското дружества. Правим това, което се полага на тези хората, излезли срещу цяла империя. Това е нещо велико и го правим, за да почетем техния героизъм. Те са се отбранявали 26 дни преди въстанието да бъде потушено. Няма как на тази дата да не отидеш там, да не поднесеш цвете, да не сведеш глава, за да кажеш "Благодаря", каза Илиян Янчев.

Годишнината ще бъде отбелязана по подобаващ начин и Община Малко Търново се е погрижила събора да бъде на ниво - каза той.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив
Къща горя в айтоско село
Сириец се удави в Приморско
Напредва ремонтът на този път в Бургаско
Помориец се специализира в кражбата на велосипеди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).