Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Обучават общинските съветници на Созопол
Автор: Екип Burgas24.bg 11:53 / 15.01.2012Коментари (0)656
Един от приоритети в работата на Общински съвет- Созопол през 2012 година е обучението на общинските съветници. Това каза Красимира Германова, председател на Общински съвет- Созопол. "Участието в заседанията на ОС е свързано с познаването на много юридическа материя, много закони. Имаме много нови колеги, които без значение от коя политическа партия са те, трябва да работят в ОС уверено и спокойно и поради тази причина съм решила да има обучение на общинските съветници след около месец за повишаване на знанията им и да повишат качеството на работата им в ОС", обясни Германова. Друг основен приоритет в работата на ОС
е социалната политика. "През последните 4 години благодарение на съвместните усилия на ОС и общинска администрация успяхме да вдигнем нивото на социалната политика в общината. Успяхме да разнообразим социалните услугите за жителите на общината и в условията на една задълбочаваща се световна икономическа криза на мен и на моите колеги ни е пределно ясно, че трябва да се защитят социалните придобивки на нашите съграждани, както и да ги подобрим", каза още Председателят.

По думите й съвсем скоро ще започне работа социалната кухня в село Атия. " С това мрежата на социален домашен патронаж ще обхване повече населени места. Надяваме се това да е във всички населени места в общината. Тази задача е много трудна и амбициозна, но съм убедена, че с общите усилия на общината и ОС нещата ще вървят напред", добави Германова. Друг приоритет в работата на ОС е привличане на европейски средства за решаване на много социални, инфраструктурни, екологични проблеми, които предстоят за разрешаване в общината. "Искам да уточня, че в лицето на община Созопол намираме много добър партньор и пълно разбиране по отношение на необходимостта от усвояване на европейски средства. Преди 3-4 години в ОС на сесия имаше 1 или николко предложения за разглеждане на европейски проекти. В момента на нашите заседания има минимум 3-4 точки от дневния ред, които са за разглеждане и вземане на решения по повод участие в европейски фондове. Доста често правим извънредни заседания точно поради тази причина- да не възпрепятстваме работата на общината", каза Германова. Друг приоритет е големите инфраструктурни обекти, които трябва да се изградят на територията на общината.

"Нашата задача ще бъде да подпомагаме общинска администрация при реализирането им. Да мотивираме общинското ръководство за по-бързото им изграждане, а не да ги стопираме. Скоро общината ни предостави нов списък с приоритетни обекти за реализиране през тази година, който бе обсъден и приет от ОС. Всичко това го коментирам и в духа на предстоящо приемане на бюджет 2012 година на общината", обясни председателят. Общинският съвет в Созопол има традиция, останала от предходния мандат, и тя е организирането на изложба с творчеството на деца от училищата в общината в сградата на ОС. " Предстои на първото заседание на ОС за тази година да представим творчеството на децата от училище Атия", каза още Германова. "Политическата принадлежност трябва да бъде оставена на по-заден план, когато става въпрос за града и общината. Както работихме добре предходния мандат, мисля, че ще работим така и през този. Всеки общински съветник в Созопол е дошъл с идеята да работи за общината и за града, така че се надявам този мандат да бъде ползотворен', категорична бе Германова.

Източник: радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: