Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Обсъдиха проекта за бюджет за 2011 на Община Царево
Автор: Екип Burgas24.bg 16:44 / 07.02.2011Коментари (0)528
©
Публично беше обсъден проектът за бюджет на Община Царево за 2011 г. в общо седем от съставните й селища. Утре от 10.00 ч. бюджетът ще бъде представен и пред жителите на Царево. Кметът Петко Арнаудов и специалисти от общинска администрация се срещнаха с хората по места, за да ги информират за изпълнението на общинския бюджет за миналата година и да представят бюджетите на отделните населени места. Предложенията за капиталови разходи ще бъдат съобразени с желанията на местните хора.

Бюджетът на Община Царево за миналата година беше 11, 593 млн. лв., от тях 7,582 млн. лв. са изразходвани за финансиране на общо 46-те общински дейности, 4, 01 млн. лв. са инвестиционните разходи по капиталовата програма. Общо 8, 783 млн. лв. са отчетените собствени приходи на общината от местните данъци и такси.

Водещи по приходи в общината са черноморските селища. Един голям дял от приходната данъчна част е от данъка при дарение и придобиване на имущество по възмезден начин. "До преди две години това бе основният данъчен приход в общината. Миналата година приходите от този данък паднаха до 1,2 млн. лв., а в предходни години е имало постъпления и за над 2 млн. лв.", коментира финансовият директор Гинка Славова. Тя обясни, че нова дейност за Община Царево през отчетната година е експлоатацията на общински гори. С усилията на кмета Арнаудов общината успя да си възвърне 31 хил. дка общински гори и още от първата година приходите от тях са в размер на 300 хил. лв.

Намалелите общински приходи вследствие на кризата и спада в продажбите на имущество и земя и драстично нарасналият брой на нуждаещите се от социална подкрепа в общината наложиха прецизиране на разходите. С най-голям дял в общата част на разходите на бюджета през миналата година са тези за нуждите на образованието - 2,22 млн. лв. От тях само 720 хил. лв. са за издръжка, заплати и осигурителни вноски за детските градини в Царево и Ахтопол. След функция "Образование" със значителен дял са изразходваните средства за битово-комунална дейност, опазване на околната среда и озеленяване - 2,163 млн. лв. Дейността изцяло се финансира от постъпленията от местните данъци и такси.

През миналата година общината е похарчила 75 хил. лв. за развитие на спортна дейност, 80 хил. лв. за културна дейност, 112 хил. лв. за домашния социален патронаж , 36 хил. лв. за издръжка на млечната кухня и 30 хил. лв. за клубовете за пенсионери. Със 180 хил. лв. е подпомогната общинската болница, за здравните кабинети в училищата са похарчени 30 хил. лв..

В проектобюджета за 2011 г. планираните приходи са със 190 хил. лв. по-малко. Капиталовите разходи по населени места са съобразени с решаването на най-неотложните проблеми и с подготовката за туристическия сезон.

През тази година предстои да бъде завършено строителството на новата автогара в Царево, общинския исторически музей, крайбрежното осветление по алеята до пристанището и двете канално-помпени станции в морската градина и кв. Василико /КПС 2 и КПС 6/. Капиталовата програма на Ахтопол предвижда укрепването на мостика на пристанището и проектиране и изграждане на мост, който да свърже централната градска част с новия квартал "Лазур". По съвместен проект с УЕФА в морския град се планира изграждането на ново спортно игрище. Ще бъде завършена и новостроящата се църква в центъра на града. В бюджета на Лозенец са планирани средства за ремонт и асфалтиране на улици и улично осветление, както и за довършване на укрепването на малкия плаж.

На публичното обсъждане в Резово местните жители излязоха с предложение за реконструкция на входната улица към река Велека и възстановяване на стария кей. За Синеморец се заделят средства за изграждане на частична канализация на улицата, южно от парка, и решаване на проблема с водоснабдяването на селото с изграждането втори водопровод. В предвижданията за Кости освен стабилизирането на входния мост е заложено и укрепване на Дундовата къща, специфична странджанска дървена къща отпреди 150 години. Във връзка с честването на 100-годишнината на църквата в Бродилово тази година се залагат средства за реставрация на пода й и възстановяване на иконите. В капиталовата програма за всички селища са заложени средства за решаването на проблема с ремонта и асфалтирането на улици. Предвиждат се изграждане на тротоари, улично осветление и ремонт на четвъртокласната пътна мрежа









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
Градският транспорт в София
Катастрофи в България
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: