Общоградски празник по случай Трифон Зарезан ще се проведе в Созопол

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:02 / 01.02.2009
351
Общоградски празник за жителите на Созопол по повод Трифон Зарезан са подготвили общината, Тракийско дружество „Яни Попов" и Народно читалище „Отец Паисий", съобщиха от общината. От 10.30 часа започва шествие с народна музика от площад „Черно море", което ще увлече по пътя си към централния площад жители и гости на града. Ритуалът по зарязване на лозята ще бъде извършен от кмета на община Созопол Панайот Рейзи в района на пристанището. Празникът ще продължи на площада пред Амфитеатъра, като старт за него ще даде фолклорната група към читалище "Отец Паисий" с ръководител Димитър Тонев. Празникът на виното ще бъде полят с бяло и червено вино, осигурено от общината.
Най- рано празникът ще започне в село Черноморец, още в 10.00часа. Там са най- големите лозови масиви в общината. Кметът Добри Добрев ще зареже с най- добрите лозари в Черноморец. Там по традиция празникът на виното продължава с дегустация на вина и ракии на местни производители. Категориите в които се състезават лозарите са няколко и конкуренцията е голяма.

Източник: р. "Фокус" - Варна

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).