Община Созопол в готовност за втората снежна вълна

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:39 / 22.01.2010
849
Кризисният щаб към община Созопол с председател зам. кмета Катя Стоянова подготви организация на почистващите екипи и служителите от общината за предстоящите почивни дни, когато според метеорологичните условия се очаква втора снежна вълна в Източна България. Мобилизирани са фирмите и дежурните екипи в готовност да реагират при влошаване на ситуцията. Градът е разделен на зони според опасността от заледяване и снегонавявания. Почистващите екипи са в готовност с подходяща техника както за новия град, така и за стария град, където тесните улички не позволяват едрогабаритна техника да обработва снежната покривка. Осигурено е достатъчно количество пясък и луга.

По време на първата снежна вълна снегопочистващите екипи успяха в кратко време да овладеят кризисната ситуация и до обяд на първия ден обикновия ритъм в града бе възстановен. И следващите два дни екипите продължиха да обработват улиците на града , като периодично бе хвърлян пясък и луга, както на основните пътни артерии, така и на вътрешните улица. До момента са разпръснати над 110 кубика пясък и около 10 тона луга. Обстановката в Созопол е спокойна, няма пътни инциденти през критичните дни. Училища, детски градини и социални заведения работят в нормален ритъм. Социалният патронаж на територията на цялата община не прекъсна работата си, като разносвачите успяха да стигнат до патронираните жители в Созопол и селата Равадиново, Индже войвода, Зидарово, Присад и Габър.

Виж коментарите (0)

Още по темата (150):
01.02.2010 Спокойно е по пътищата в Бургас и региона, проходими са
01.02.2010 Пътят Варна - Бургас е заледен
31.01.2010 Гъста мъгла затруднява движението в Бургас
25.01.2010 Намалени часове днес, за да се приберат учениците по светло
24.01.2010 Отворен за движение е пътят Царево - Ахтопол - Резово
24.01.2010 Половин метър сняг има в Община Малко Търново
Още новини от Регионални новини:
Lidl отвори първия си магазин в Карнобат
Две заведения горяха по морето
Софиянка катастрофира с краден мотоциклет в Несебър
Софиянец си спретна гонка с полицаи от Приморско
В края на септември: Морето взе поредна жертва
Ценни находки откриха в Созополския залив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).